舊換新唔駛加監 3香港推「悅換悅新 Flexi Pass」

舊換新唔駛加監 3香港推「悅換悅新 Flexi Pass」

00f69d9ea2e06f908d102b9bb2bf7a4b7c67c847.jpg
Flexi Pass可以指定期內退部舊機比3香港再換新機,而且舊機合約更會立即解除,改簽新合約或轉用 SIM 月費計畫。

呢個3香港於18號新推出的計畫叫「悅換悅新 Flexi Pass」,簡單來講係一個一站式換機服務。點解係一站式?因為用戶只需比少少月費買個 Flexi Pass,就可以指定期內退部舊機比3香港再換新機,而且舊機合約更會立即解除,改簽新合約或轉用 SIM 月費計畫。即係等大家唔需要「加監」同比多一次大額預繳就可以換新機,最適合上年出 iPhone 6 時又覺得容量唔夠用,想轉 iPhone 6 Plus 大機的用家。

cbeced90f4f9da4678ffed650588754e2b9aabba.jpg
好處係唔需要「加監」都可以換新機。

大家唔明?舉個例應該會明白好多。新上台買 iPhone 6 及 6 Plus 的朋友,可以用月費 $28 購買 Flexi Pass,當現行合約去到第七至十五個月間,就可以行駛 Flexi Pass 作簽新合約買新機,新約可選擇原來的計畫或更高用量的計畫(不可降級),將運作完好、原有 iPhone 6 或 6 Plus 退還 3香港,再繳付機價及補回新機的預繳差價,就可以拎走新 iPhone 6 或 6 Plus 兼且不需「加監」。另外,亦可以諗諗換 iPhone 以外手機,但如果換其他 Android 手機就不可同時申請 Flexi Pass。更甚可以將舊機轉做 SIM 月費,當然新月費要高於舊月費,而預繳亦會繼續回贈於用戶帳戶內。

7f539603bcdb147a30526c208fa344038a6aca90.jpg
如果大家已經係3仔的iPhone 6/6 Plus用戶,可以一次過比$168,即時用Flexi Pass換新容量iPhone 6/6 Plus。

睇落呢個服務都幾方便,但要注意「悅換悅新 Flexi Pass」暫時只係合適 iPhone 6 及 iPhone 6 Plus 的新客及特選現在客戶,至於會唔會在 Android 手機上都推行呢個計畫,3香港就話會考慮。仲有問題唔明?可致電 3 香港客戶服務熱線3166 2222,或瀏覽 www.three.com.hk 或 www.facebook.com/threeHK。

分類 手機