【場料】歐洲廠牌自然音色 Sennheiser IE 60 一千有找

【場料】歐洲廠牌自然音色 Sennheiser IE 60 一千有找

歐洲品牌的耳機跟日本廠牌耳機最大的分別,是前者的中頻會做得比較細緻,雖然高、低音未必會很誇張地表現出來,但就會比較耐聽舒服,對於希望有較自然音色的用家,歐洲廠牌的耳機絕對係首選。

1292PAS07P02

Sennheiser IE 60

Sennheiser IE 60

德國 Sennheiser 的耳機質素一直都有保證,不過就需要較長的 Run in 時間,想完全發揮耳機的音色,最好就用耳擴推動,巴頓成日都同朋友講,對自己的耳朵好啲,為咗靚聲,麻煩少少都無辦法。早幾日行開旺角,不期然留意咗幾款歐洲牌子耳機,店長就同巴頓講, Sennheiser 的 IE 60 剛剛做緊減價,即刻吸引到巴頓的注意。雖然 IE 60 已經係五年前的產品,但作為 IE 系列的入門型號一直都有不錯的評價,尤其係中、低頻的表現確實令人印象深刻,最啱用來聽流行曲及搖滾樂,不過記得要煲起碼 100 小時先會見真功, IE 60 原價賣 $1,689  減價至 $989 ,平咗成七嚿水!

售價: HK$989
查詢: DMA泛音( 3971 0242)