想「好♡」就撳掣!兩個按鈕解決慾望差異問題?!

想「好♡」就撳掣!兩個按鈕解決慾望差異問題?!

各位已經有個同居蜜友嘅男女,有冇試過想同另一半相好一下,奈何暗示極對方都冇乜反應,唔係掛住睇手機就係左推又搪,又唔好意思成日開口問,好似成隻餓狼咁。性治療師叫呢樣嘢做「慾望差異」,就係指雙方嘅性慾望唔同步,令到關係變得冷淡云云。為咗解決愈嚟愈多痴男怨女唔知點樣向對方表示想同佢相好,有人就設計咗一套叫「 LoveSync 」嘅小裝置出嚟,重放上 Kickstarter 上眾籌。

「 LoveSync 」嘅設計者喺 Kickstarter 網頁引述一個性治療師指 80% 情侶在過去一個月遇過慾望差異問題,又引述《時代雜誌》指每周相好至少一次嘅情侶比率,由 2000 年嘅 45% ,下降至 2016 年嘅 36% 。而呢款「 LoveSync 」就是為幫助情侶恥於表達慾望而設。

LoveSync 其實係一對互相同步嘅觸控掣

LoveSync 其實係一對互相同步嘅觸控掣

「 LoveSync 」裝置其實係兩個互相同步嘅電容式觸控掣,雙方各執一個。用法好簡單:其中一方如果想「好♡」就輕輕撳下自己個掣,對方個掣啲燈就會轉動一段時間。對方可以放置一會考慮一下,唔方便/冇性趣的話只要唔理嗰盞燈,過一陣就會停;如果想明確啲拒絕的話,就撳住個掣 4 秒鐘以上回覆;但係如果對方都想親親的話,就輕按一下回應,咁樣提出一方個掣啲燈都會團團轉,表示雙方「達成共識」,可以行動♡(至於期間會唔會出意外,就唔係粒掣可以幫到大家嘅嘢喇)!

提出嘅一方可以調整達成共識嘅窗口時間

提出嘅一方可以調整達成共識嘅等候時間

設計者指咁樣靜雞雞去尋求共識,要求或者拒絕時雙方都冇咁尷尬。此外,個掣都咗啲心思設計,首先提出一方可以控制等待對方回覆嘅「共識窗口」時間長度,最短 15 分鐘,撳多一下就增至 1 個鐘頭,最多撳 5 下可以延長到 24 小時。另外, LoveSync 唔係用按鈕掣而係觸控掣,減少按掣聲令對方警覺。粒掣用綠色燈同加強手感,係希望燈光冇咁干擾之餘,即使閂咗燈都搵得到粒掣。外殼用 CNC 車裁出嚟,都算大方得體。

眾籌剛開始,仍可以用超級早鳥價購買。

眾籌剛開始,仍可以用超級早鳥價購買。

LoveSync 嘅眾聚剛剛開始,超級早鳥價 US$44 (約港幣 $345 )一套,正價就要 US$57 (約港幣 $447 )一套。

LoveSync Kickstarter 眾籌網站:按此