更多

    國產電視再發功 70吋小米電視3一萬人仔有找

    【場料】 睇 Netflix 《今際之國的有栖》 4K 更養眼

    剛過去嘅聖誕新年假期,唔想出街唯有留喺屋企煲劇,好在 Netflix 呢一排有唔少啱睇嘅作品上架,由於太耐無得去日本,所以一眼就揀咗《今際之國的有栖》,第一季8集都算好睇,係結尾有啲失控,不過都算係高水準的日劇。

    【場料】買 Jaybird X4 無線運動耳機四嚿有找

    一個人屈喺屋企太耐都要出去活動一下,跑吓步舒展一下抗疫會更有效,當然跑步最佳伴侶就係藍牙耳機,想平玩大廠運動藍牙耳機依家有機會啦!

    【場料】 Contex 43 吋 4K TV 連 Soundbar 三千二有找

    疫情持續反覆上上落落,大家的生活都備受影響,個個留在屋企又真係幾悶。如果屋企有長者都知道電視機對佢哋有幾重要,唔好以為佢哋淨係滿足睇幾個免費本地電視台,原來今次疫情都逼使長者們向網上視頻進軍搵嘢睇,亦間接多咗人買智能電視機。

    e3bcd80aab492ab5b15a1707d1a6b4b8e14eca78.jpg

    國產廠牌近年在電視機產業真的十分進取,樂視、TCL相繼進佔香港市場,而小米電視機雖然到目前都未有香港行貨,但已經有不少店舖平衡進口小米電視機,家陣又多一個目標了,就是70吋的小米電視3,因為大大部都只係賣9999人仔。

    3316c13c63a99fd3f0d2504b3947d2a1bfc06888.jpg

    小米昨晚正式公佈70吋的小米電視3,4K解像度,採用分體式主機的設計,顯示屏部分採用Sharp 70吋屏幕,對比達到 4000:1、動態響應時間為 6毫秒、增線頻率達120 Hz,至於Soundbar連主機就內置擴音、視頻解碼、天線接收及AV輸入等設備,因此主機連接屏幕只需使用一條訊號線。相比其他市場對手,小米電視3除了可選購有語音搜尋及體感功能的遙控器外,更可跟同廠的小米手環連動,在小米智能家庭 APP中添加了智慧場景,可設置手環監測睡眠狀態,當睡著了手環會把訊號傳輸給電視,電視就能自動關機,省電的同時亦降低光線干擾。

    不過都係果句,9999人仔(約12000港幣)選擇日韓廠牌電視機最多買到55-58吋,家陣買到70吋又的確有一定吸引力!

    查詢:http://www.mi.com/mitv3/70/miui/

     

     

    您會感興趣的內容

    相關文章