更多

    【場料】英國 Q Acoustic 天花喇叭 一對三百五

    【場料】超短距家用雷射投影電視 Epson EH-LS500 平千八

    巴頓今次想講嘅就係 Epson ,其實 Epson 咁多年以來都對投影機相當支持,當然佢地本身有做商用機係一個好重要嘅原因,但觀乎其他日本廠仍然肯出消費級 4K 型號就只剩番 Sony 同 JVC ,而這兩間廠的 4K 投影機亦傾向中高價,亦未必適合一般細單位用,反而 Epson 的 EH-LS500 超短距家用雷射投影電視就擺明針對空間面積有限的家庭,依家仲有特價。

    【場料】 Sony 無線降噪耳機 WF-SP800N 平兩嚿

    巴頓成日都話,耳機屬於消耗性產品,尤其係真無線耳機內置充電池,用到超過年半都當賺咗,所以真係要趁平就入手。今個月 Sony 有款全無線降噪耳機 WF-SP800N ,弧形支架設計令佩戴時更穩固,而 IP55 防塵防水讓你可在運動後沖洗耳機,保持清潔。

    【場料】網上音響節 筍價貨多籮籮

    一年容易又中秋,不過呢一年真係唔易過,但點都好,巴頓都先祝各位中秋快樂。中秋除咗食月餅外,都可以買啲野獎勵吓自己,適逢呢個禮拜有網店搞電視及音響節,最低減至 46 折,真係唔買都要睇吓。

    無論你喜歡 Dolby ATMOS ,抑或 dts:X ,都知道要將呢兩種音效玩得好,就一定要有空中聲道的喇叭,因為只靠橫向的 5.1 或 7.1 聲道,就沒有辦法重現上下縱向的音效,即使用反射式的 Dolby ATMOS Enable 喇叭,效果始終比真正的天花喇叭稍遜。今個星期巴頓就搵到款筍價天花喇叭俾各位參考吓。

    天花喇叭的款式其實都相當多,尤其係工程用的型號就有更多的選擇,之不過工程用的天花喇叭要配合不同的環境,所以音箱方面要自行訂製,正正因為呢個原因,工程用的天花喇叭就經常有筍價貨,好似巴頓之前行開尖沙咀金馬倫里通利琴行家居音響部,就見到有對英國 Q Acoustic 的 QI-65iw 工程用方形天花喇叭,賣緊 $350 一對,睇到巴頓眼前一亮,圍起都係每隻百幾蚊,不過話明係工程用天花喇叭,所以係無喇叭箱嘅,各位買咗之後要搵人訂造個音箱,之但係市場上其他廠牌的工程用天花喇叭,動輒兩千幾蚊,所以就更顯得呢對 Q Acoustic QI-65iw 更抵玩,就算買晒兩對都只不過係七舊水,準備裝修玩空中聲道的朋友真係唔好錯過。

    同場仲有款 Yamaha WX-010 無線喇叭做緊減價,原價 $2,000 ,減價後 $980 ,簡簡單單一組過在家中無線連接手機聽歌就最方便易用。

    查詢:通利琴行家居音響部( 2723 9932 )

    Yamaha WX-010 無線喇叭,原價 $2,000 ,減價後 $980 。
    Yamaha WX-010 無線喇叭,原價 $2,000 ,減價後 $980 。

    您會感興趣的內容

    相關文章