更多

    HTC One ME dual SIM 專淘寶友而設?!

    Martin M
    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    Samsung Galaxy Note 20 又有流出 今次有實機相

    早前 Samsung 的外國官方網站不慎流出 Samsung Galaxy Note 20 的外型設計,加上早已有規格的傳聞,令大家有個初步了解。如今更有爆料人士展示疑於 Samsung Galaxy Note 20 的實機照,看來 Samsung 已經準備好在 8 月初發布這款新旗艦。

    四鏡加大電定價不過千元 Redmi 9 七月九開賣

    Redmi 一向以推出平價手機為用戶所熟悉,近日更重回「千元手機」行列,推出定價 $999 的 Redmi 9。不要以為定價不過千就沒有功能,此機具備四鏡頭及高量電池,亦有一定外型,值得留意。

    LG 有 Plan B 傳 2021 上半年推出可捲屏幕手機

    LG 近年手機業務未見突出,反而是電視方面不停有新品推出,更發表了 OLED 卷軸式電視。如今 LG 傳出 將於 2021 年推出可捲屏幕手機,未知會否為手機界帶來極大的衝擊呢?
    2d4ceff0763960de567b33274d7aca927af34473.jpg
    話One ME dual SIM係混合體,因為規格上同One M9+極接近,但又用上塑膠機身似One E9+ dual SIM。

    HTC 近幾個月來勢兇兇,先有 One E9+ dual SIM上場,之後到 One M9+ 現身,今日他們再推新機 One ME dual SIM,呢部機除了係混合體外,更十分適合不時淘寶的朋友使用。

    62df412ab69c3d7e2ba553e2ba66f594e89b438f.jpg
    正面真係同 One M9+(左)一個餅印。

    點解話 One ME dual SIM 話係混合體呢?因為規格上同 One M9+ 極接近,但又用上塑膠機身似 One E9+ dual SIM。One ME dual SIM 機面睇似 One M9+,又有指紋辨識,但反轉睇其實又有少少 Butterfly 2 的影子,而且機背加入了特別塗層,可有效防手指紋及一定污垢,卡槽與 microSD 插位不需用工具針就可以打開,莫非係同 Butterfly 2「致敬」?

    7a4ffc18f73959533301af9224883cb539cf66bb.jpg e10c6c6aee690c39ca68685cad72194e2005ea4b.jpg
    雙卡雙待及支援中港 4G 網絡。 配合支付寶 App 就可以用指紋比錢。

    規格方面,One ME dual SIM 拍得住 One M9+,採用 MTK MT6795 2.2GHz 八核心處理器,並配備 3GB RAM 及 32GB ROM,相機也是 20MP 後相機加 UltraPixel 前相機的配搭,而 5.2 吋屏幕同樣屬於 2K 解像度,對比 One M9+ 就是沒有了 Duo 景深鏡頭及可支援雙卡雙待。

    至於為何會話呢部機係淘寶友專用機,原來機上的指紋辨識元件加入了支付寶指紋密碼功能,只需下載支付寶 App,就可配合指紋使用,令用戶透過指紋識別完成支付寶的認証進行付款,保安性高,隨時比錢都冇問題!One ME dual sim 備有「白x玫瑰金」﹑「炭灰x灰銀」及「棕啡x金」三款,定價 $4,398,7 月 1 日正式開賣。

    同時凡於指定經銷商購買新機,均可獲贈價值 $488 的 HTC Care 星級售後服務,當中包括額外 3 個月、共 15 個月特長中港聯保,免費速遞維修﹑送修時免費手機借用、手機使用講座及星級個別教授服務等。

    相關文章