更多

    【場料】 7.1聲道平衡輸出 NuForce AVP18Pro前級 五千有找

    【場料】 Samsung HW-Q60T Soundbar 三千有找

    近排多咗喺屋企煲戲煲劇,不過淨係靠電視機內置喇叭睇戲,效果真係好一般。想花費唔多又營造到模擬多聲道效果, Soundbar 真係不二之選,而 Samsung 有款 Soundbar 近排減價。

    【場料】 Fiio Q5 手提耳擴唔駛半價

    巴頓有個朋友一路都用開手機聽歌,雖然佢見到市場上愈來愈多 DAP 又好聲又靚仔,不過動輒都四、五千蚊甚至接近成皮嘢,嚇怕咗佢!巴頓見佢心癢癢就幫佢諗咗個 Plan B ,用手提耳擴幫部手機聽歌效果好啲,等佢花費唔使太多又可以提升音質。

    【場料】 睇 Netflix 《今際之國的有栖》 4K 更養眼

    剛過去嘅聖誕新年假期,唔想出街唯有留喺屋企煲劇,好在 Netflix 呢一排有唔少啱睇嘅作品上架,由於太耐無得去日本,所以一眼就揀咗《今際之國的有栖》,第一季8集都算好睇,係結尾有啲失控,不過都算係高水準的日劇。

    家庭影院要玩到有更好效果,前後級分家就在所難免,今次店長推薦的 NuForce AVP18Pro,雖然出咗好幾年,不過因為有 7.1 聲道平衡輸出,所以一直吸引唔少用家青睞,加上AVP18Pro 係一款純數碼前級,不設模擬輸入,亦唔會為視頻方面作任何處理,所以全部輸入都係Pass through 直出,無添加,亦唔會有味精。只要配到部有質素的後級就如虎添翼,完全發揮出7.1聲道的威力。

    唔駛 $5000 就買到
    唔駛 $5000 就買到

    視頻方面全部輸入都係Pass through直通輸出
    視頻方面全部輸入都係Pass through直通輸出

    Yamaha 戶外喇叭都係本價
    Yamaha 戶外喇叭都係本價

    NuForce 呢部AVP18Pro初推出時賣到一萬四千幾蚊,其實以呢個級數嘅前級來說並唔算好貴,家陣通利琴行做緊減價,只要 $4,999就買到,有心想玩前後級分家的朋友唔好錯過。另外,同場仲有款Yamaha戶外用喇叭NSAW992B,原價$3,990,減價後又係半價唔使$1,790就買到,住新界花園或露台就啱晒。

    查詢:2762 6900 通利琴行

    您會感興趣的內容

    相關文章