更多

    【雙鏡頭凸凸】LG G5 終極一露

    Martin M
    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    整合 Apple 「 Find My 」裝置定位功能  Belkin Soundform Freedom 真無線耳機最快 3 月上市

    Belkin 剛剛宣布旗下「 SOUNDFORM 」音響產品組合新品 Soundform Freedom 真無線耳機即將推出,而且更整合了 Apple 「 Find My 」裝置定位功能,最快 3 月上市,對於經常「大頭蝦」唔見耳機的朋友,這款真無線耳機相當合用。

    Google 宣布完成 Fitibit 收購

    2019 年 11 月 Google 提出斥資 21 億美元(約港幣 164 億)收購 Fitbit 。一年後, Google 硬體部門資深副總裁 Rick Osterloh 正式宣布 Google 完成對 Fitbit 的收購,並歡迎這個充滿才華的團隊加入 Google 。

    新一代頂級旗艦面世 Samsung Galaxy S21 Ultra 初步上手試

    全新的 Galaxy S21 系列中,Galaxy S21 Ultra 是重中之重,究竟 Galaxy S21 Ultra 有著什麼轉變?筆者早前獲得了官方邀請,率先初步上手速試這部新一代Galaxy S 系列旗艦之作。
    b89ac29e2e4887abd337fe1c534befefec3e43b0.png

     

    仲有兩日,Samsung 的 Galaxy S7 及 LG G5 就會正式同大家見面,雖然仲有冇耐就見真身,但仍然仲有料爆,今次更係 G5 的「終極一露」。

     

    7918720a7f8358868a8d30cb0a9653f974fe79a0.png
    呢張顯示到機身側邊部份少少,更可見屏幕頂部似乎有少少弧度。

     

    話說手機界爆料王 Evan Blass 又在其個人 Twitter 上貼出出兩張 LG G5 機相,今次更係咁多次流出圖以來最清楚的一次。其中一張相就展示出 G5 機身前後,前面其實同以往 G3 都幾似,而機背設計亦同之前流出相片一樣,不過可以更清楚睇到雙鏡頭部份係凸出,而且睇落有一定幅度。

     

    另一張就顯示到機身側邊部份少少,就咁睇估計 SIM 卡及 microSD 卡槽在機身右邊,更可見屏幕頂部似乎有少少弧度,莫非機頂及底部都係彎彎哋?無論如何,下星期一晚 9 點左右,大家就知 G5 會係點同有咩突破新功能,記得留意《PCM》的報道。

    您會感興趣的內容

    相關文章