更多

    【雙鏡頭凸凸】LG G5 終極一露

    Martin M
    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    Samsung Galaxy Unpacked 2020 確定於 8 月 5 日舉行

    昨日同大家報導過預計推出的 Samsung Galaxy Note 20 有實機照流出,如今官方就正式官宣 Samsung Galaxy Unpacked 2020 將於 8 月 5 日舉行,如無意外的話,大家當中就可以看到 Galaxy Note 20 正式推出了。

    Samsung Galaxy Note 20 又有流出 今次有實機相

    早前 Samsung 的外國官方網站不慎流出 Samsung Galaxy Note 20 的外型設計,加上早已有規格的傳聞,令大家有個初步了解。如今更有爆料人士展示疑於 Samsung Galaxy Note 20 的實機照,看來 Samsung 已經準備好在 8 月初發布這款新旗艦。

    四鏡加大電定價不過千元 Redmi 9 七月九開賣

    Redmi 一向以推出平價手機為用戶所熟悉,近日更重回「千元手機」行列,推出定價 $999 的 Redmi 9。不要以為定價不過千就沒有功能,此機具備四鏡頭及高量電池,亦有一定外型,值得留意。
    b89ac29e2e4887abd337fe1c534befefec3e43b0.png

     

    仲有兩日,Samsung 的 Galaxy S7 及 LG G5 就會正式同大家見面,雖然仲有冇耐就見真身,但仍然仲有料爆,今次更係 G5 的「終極一露」。

     

    7918720a7f8358868a8d30cb0a9653f974fe79a0.png
    呢張顯示到機身側邊部份少少,更可見屏幕頂部似乎有少少弧度。

     

    話說手機界爆料王 Evan Blass 又在其個人 Twitter 上貼出出兩張 LG G5 機相,今次更係咁多次流出圖以來最清楚的一次。其中一張相就展示出 G5 機身前後,前面其實同以往 G3 都幾似,而機背設計亦同之前流出相片一樣,不過可以更清楚睇到雙鏡頭部份係凸出,而且睇落有一定幅度。

     

    另一張就顯示到機身側邊部份少少,就咁睇估計 SIM 卡及 microSD 卡槽在機身右邊,更可見屏幕頂部似乎有少少弧度,莫非機頂及底部都係彎彎哋?無論如何,下星期一晚 9 點左右,大家就知 G5 會係點同有咩突破新功能,記得留意《PCM》的報道。

    相關文章