更多

    【場料】四千八有找買 TCL 55P8S 4KTV

    真假難分 HG 版杯麵模型開箱砌

    大家食咗飯未?今日除咗係訂 PS5 嘅日子之外,還是 HG 版合味道杯麵模型到港的日子。這套代表「男人の浪漫」嘅模型到底魅力何在,裡面又有幾多蝦同蛋呢? PCM Gadget Live 一班仲未開飯嘅編輯就即場開箱砌!

    Nvidia GeForce RTX 3080 測試解禁 + 多個品牌即場市價

    萬眾期待的 Nvidia 最新 3000 系列顯示卡終於到港,其中的 RTX 3080 不單支援 4K@120Hz 及 8K@60Hz 輸出,就算開啟 Raytracing 也不似上代 2080 那樣會令 frame rate 大跌,當然口講冇憑,測試最實際。現在我們就為大家披露部份跑分測試的數據,好等大家對於兩代 RTX 顯卡的效能有初步的了解。

    PlayStation 5 全貌揭盅

    千呼萬喚,Sony 終於揭曉 PlayStation 5 的售價和發售日,還同時公布首發遊戲和獨佔《 FFXVI 》。今集 PCM Gadget Live 就比較一下兩款次世代主機 PlayStation 5 和 Xbox Series X 的牌面,預測哪一邊會成為年末商戰贏家。

    巴頓成日都講玩得 4K 電視機,最少都要 50 吋以上,如果太細部真係發揮唔到 4K 的質素,不過要揀性價比高的 55 吋 4KTV 選擇真係唔多, TCL 55P8S 近排減咗價就即刻跌入咗高性價比的選購範圍,事關呢部機用上 WCG 廣色域面板及支援 HDR10+ ,更內置 Android TV OS 9.0 系統及預載 Netflix 等串流視頻程式。

    隨電視機附設兩組遙控器,一組設有語音辨識功能,可啓動 Google Assistant ;另一組就有齊多組功能鍵,功能可謂相當齊全,在家中睇 Netflix 或 YouTube 等更方便到位。嚴格嚟講 P8S 系列推出只有半年左右,深水埗 HD Life 最近由 $6,980 減至 $4,770 ,平咗成兩千二百蚊,以呢個尺寸同功能真係入得過。

    查詢:2304 2104(HD Life)

    您會感興趣的內容

    相關文章