更多

    疑似 G5「Magic Slot」配件圖網上流傳

    Martin M
    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    Apple iPhone 12 開賣日 電訊商迎首位顧客出新機

    今日 Apple iPhone 12 開賣,不少朋友上星期上網「襟機」,今日直接到 Apple Store 取貨或等速遞派送,但亦有用戶選擇於電訊商入手順便升級續約。今日 SmarTone IFC 舖就準時 8 點迎接首位出機顧客,究竟第一位iPhone 12 用家選擇了什麼機款呢?

    Kirin 9000 處理器 + 50MP Leica 超感知鏡頭 + EMUI 11 HUAWEI Mate 40 系列正式公布

    HUAWEI 慣例於下半年推出旗艦 Mate 系列的產品,而今年 HUAWEI 所受的影響更令新機格外讓人留意。今晚 HUAWEI 就正式向外界公布全新旗艦 Mate 40 系列,一如所料使用自家最新的 Kirin 9000 處理器及搭載 Leica 超感知鏡頭,以及屬首款使用 EMUI 11 的 HUAWEI HMS 手機。

    5G 全覆蓋 駿業街 46 號成全港首幢 5G 智能大廈

    5G 時代來到,不單止帶起全新的智能手機及平板使用體驗,更可以融合大廈基建,令整幢大廈掌握 5G 網絡帶來的優勢。位於觀塘的駿業街 46 號,就與中國移動香港合作,引入 5G 網絡配套,成全港首幢 5G 智能大廈。

    MWC 2016 開展時間愈來愈近,有關即將亮相的兩大韓系機皇的消息就愈爆愈多。最新一單就係 LG G5,終於有人流出疑似「Magic Slot」配件圖。

     

    da9980d2e6db65410d9f2a5bad4f2fab28a146cc.jpg
    疑似「Magic Slot」配件其實睇落真係似握把,唔知係唔係輔助影相拍片用?

     

    早前有消息指 LG G5 會有一個新穎的「Magic Slot」功能,可以藉此擴充至不同配件與功能云云。近日 Android Authority 就爆出獨家料,展示了一張疑似 G5「Magic Slot」配件圖。雖然張相就朦朦地,但都可以見到 G5 招牌的雙鏡頭設計,以及圓形的指紋辨識元件。下方凸出物當然就係疑似 G5「Magic Slot」配件。

    呢件配件睇落有三份一部機咁大,凸出雄偉程度有成部 G5 咁厚,而上面又有兩個疑似按鈕,一個疑似轉盤及一個疑似開關的物體,加上張相又睇唔清,一時三刻都唔知係乜。不過又咁講,既然 G5 以影相為賣點,呢件大有可能是一件內置額外電池的拍攝握把,上面按鈕方便大家拍攝同轉換參數之用,諗落都不無道理。雖然未知道呢件疑似「Magic Slot」配件係有乜用,但見到 LG 為手機注入新元素,的確使 G5 令人期待。

    來源:Android Aothority

    您會感興趣的內容

    相關文章