更多

    肯定用雙鏡頭 手機殼廠商又出賣LG

    Martin M
    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    旗艦摺機二代目 Samsung Galaxy Z Fold 2 亮相

    去年初與 Galaxy S10 系列一同公布的 Galaxy Fold,雖然延至年尾才正式推出,但書揭式摺疊屏幕設計的確為用戶帶來全新手機使用體驗。一年過去Samsung推出二代目 Galaxy Z Fold 2,依然是同樣的 Form factor,但裡外大不同。

    5G 植入最新高階平板    Samsung Galaxy Tab S7 兩機分途出擊

    Samsung 向來照顧追求高效能 Android 平板的用戶,更將S Pen 元素融入,令想用筆在平板上工作的朋友多一個選擇。今日 Galaxy Unpacked 2020 網上發布會中最新平板 Galaxy S7 Tab 就正式亮相,更是兩機分途出擊。

    外型效能更極緻    Samsung Galaxy Note 20 正式登場

    經過不少消息流出後,終於迎來 Galaxy Unpacked 2020 網上發布會正式舉行的日子, Samsung 下半年的新旗艦 Galaxy Note 20 系列終於正式同大家見面。一如之前外洩的資訊, Galaxy Note 20 系列分成兩款,以新色為主軸,並在軟硬件上進一步加強。
    eb1e2bf2d2a8ed7d47215d37bff9ef2f6078e71f.jpg

    現時各大廠正式發布旗艦機前,機身同規格已早早流出,間唔時仲有保護殼廠商幫一把將外形曝光,而最新「受害者」就係 LG 傳聞新機 G5。

    9c9ea50e13693fb53efde8c2fb2854350f56ccda.png 568882c64631178d5c822073ce9f00090be89eeb.png
    仲唔係用 USB-C 介面? 可以睇到 3.5mm 插頭移到機頂。

     

    本身 LG G5 的傳言已經多多,如轉用金屬機身,使用 USB-C 介面,同埋大家最關心是否有換電等等。最近有保護殼廠商又爆多少少 G5 的新料出來。呢間廠商就為 G5 造類似三防款式的保護殼,但就連外形同部份設計都一次過曝光。由圖片可見傳聞新機 G5 似乎同 V10 體積有得比,而且用上雙後置鏡頭,當然招牌的 Rear key 仍然健在。另外可以睇到 G5 應該真係用上 USB-C 作介面,而 3.5mm 插頭就移回機頂,至於大家最關心的 G5 是否可以換電,呢幾張圖就睇唔到。無論如何,部機在二月尾就會現身,未來應會有更多消息,大家要繼續留意啦!

     

    資料來源:gsmarena

    您會感興趣的內容

    相關文章