更多

    肯定用雙鏡頭 手機殼廠商又出賣LG

    Martin M
    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    超平價高質感 POCO M3 上手試

    與小米同系的 POCO ,向來推出高性價比手機而為人所知,昨天它們發布4G新機 POCO M3。大家沒有看錯,POCO M3 的確是一款 4G 手機,但極低定價與超越平價機的質感成為該機賣點,亦是 POCO 邁向獨立成牌的第一款手機。究竟POCO M3還有什麼特別之處?筆者就於該機正式賣街前取得測試機,同大家上手試試。

    超特別 OnePlus 8T Cyberpunk 2077 聯乘款有出位設計

    一向以來只要是 Crossover 產品,大家都會有相當大的興趣,尤其是手機類,不少 Crossover 款式的確設計得相當吸睛。最近就有一款聯名手機極之吸引到筆者的目光,就是 OnePlus 8T Cyberpunk 2077 特夠版。這款新機設計超搶眼,難怪不少朋友搶住買。

    打機唔怕畀人「屈機」 5G 幫到你幫到你

    只要你問小編、即係我,甚至係其他手遊迷打機時有乜感受,個個都一定係答心急時又想贏。雖然打機技巧已有一定功力,但在 4G 年代食過幾次雞之後,還是覺得不夠爽快,經常是「一線之差」而敗,說的是明明出招在先但始終慢人一步,最後當係輸到冇癮啦!最近見到廣告標榜 5G 速度高、反應快,似乎可以助我在手遊界反敗為勝。
    eb1e2bf2d2a8ed7d47215d37bff9ef2f6078e71f.jpg

    現時各大廠正式發布旗艦機前,機身同規格已早早流出,間唔時仲有保護殼廠商幫一把將外形曝光,而最新「受害者」就係 LG 傳聞新機 G5。

    9c9ea50e13693fb53efde8c2fb2854350f56ccda.png 568882c64631178d5c822073ce9f00090be89eeb.png
    仲唔係用 USB-C 介面? 可以睇到 3.5mm 插頭移到機頂。

     

    本身 LG G5 的傳言已經多多,如轉用金屬機身,使用 USB-C 介面,同埋大家最關心是否有換電等等。最近有保護殼廠商又爆多少少 G5 的新料出來。呢間廠商就為 G5 造類似三防款式的保護殼,但就連外形同部份設計都一次過曝光。由圖片可見傳聞新機 G5 似乎同 V10 體積有得比,而且用上雙後置鏡頭,當然招牌的 Rear key 仍然健在。另外可以睇到 G5 應該真係用上 USB-C 作介面,而 3.5mm 插頭就移回機頂,至於大家最關心的 G5 是否可以換電,呢幾張圖就睇唔到。無論如何,部機在二月尾就會現身,未來應會有更多消息,大家要繼續留意啦!

     

    資料來源:gsmarena

    您會感興趣的內容

    相關文章