更多

    這個車 Cam 好 Kawaii

    見證歷史的產物 eFootball PES 2021 SEASON UPDATE

    今年 eFootball PES 2021 以 SEASON UPDATE 命名,面世 25 周年以來首次沒有對遊戲操作系統作出改變,記憶當中好像是首次!特別的一隻,亦要大家記住整年在家的日子!

    4K 英超西甲殺入 Now E 用 Club Sim 睇最抵(附入手方法)

    Now E 今年為球迷加入新衝擊,將 4K 賽事帶俾大家,立即睇睇今年英超西甲有咩睇頭!

    支持 EasyMesh 標準 D-Link COVR-1100 實測

    今次測試的 D-Link COVR-1100,號稱為全球首款通過 Wi-Fi Certified EasyMesh 標準認證的型號之一。

    0a1fc74d4f71a803522f707adaaff757f2308035.jpg

    家陣好多車主都會買返個車 Cam 「看門口」,萬一遇到有咩事都可以保障個人利益,而事實上市面好多車 Cam 都係以功能為主,外型豪不起眼,日本一家專門推出車 Cam 的廠商 yupiteru,便推出一款紙盒人車 Cam,Cute 得嚟幫你「望實」路面情況。

    呢款型號 DRY-mini1X DANBOARD 嘅車 Cam 用了紙盒人的外觀設計,不過唔好睇佢有兩隻眼一個口,其實佢都係只有「單眼」可以用,主力以設計 Sell 俾追求與別不同的車主,放於車頭其實都真係幾搞笑。

    不過車 Cam 功能依然係最實際,可惜係 DRY-mini1X DANBOARD 最高只支援到 720p 解像度影片,採用 130 萬像 CMOS 感光元件,提供 135 度對角拍攝力,最高僅支援 32GB microSD 卡。機背向著駕駛者的一方提供 1.41 吋屏幕,用作控制及設定工作。

    供電方面,配件附有一條雪茄插頭 5V 轉換線,連接車 Cam 之後可以做到開車/關車的開關模式,拍攝 AVI 影像(可選擇連聲音),不過無 GPS 無重力感應,規格認真麻麻,加上索價 13,500 日元(約 $870 港元),除了外觀夠 Kawaii 適合部分女車主,如果講性價比都真係無太大吸引力。

    您會感興趣的內容

    相關文章