更多

    Denon 擴音機下月更新韌體有得玩 dts:X

    【場料】 AirPods Pro 專用耳膠 65 折

    各位用開 AirPods Pro 嘅師兄可能一直都只係用原廠跟機嘅耳膠,或者大家都覺得既然冇咩投訴就冇必要換,你咁諗就錯啦!

    【場料】 買 FAudio Chorus 耳機 送 6N 單晶銅 4.4mm 專用平衡耳機線

    個個買嘢都想有贈品,尤其係買耳機都想配條靚線發揮出最好的音質,家陣呢個願望可以成真啦!

    美版《星光伴我心》 4K UHD 值得珍藏

    疫情第四波反反覆覆,好多行業都受影響,其中電影業亦是重災區,戲院唔開得,包括巴頓在內的影迷只能屈喺屋企睇電視,效果點可能同戲院比?好在近月仲有啲經典名作推出 4K 版本解一解悶,其中 1988 年的意大利電影《星光伴我心》剛推出美版 4K UHD 。

    e3b5412fc150a60c3960f7ad426c44c9c27672bd.jpgdts:X自今年四月公佈以來一直沒有硬件支援,主要原因是要等待廠方更新擴音機的韌體,而較早前廠方亦已公佈dts:X的喇叭擺位,目前只等各大擴音機廠商的更新旗下產品的韌體,而Denon就飲頭啖湯,將於下月起為幾款擴音機提供免費更新韌體開通dts:X新世代音效。

    fdcb3d1cd1a8539458bbb44c524d0bd9225aba0b.jpgDenon 於 2015 年推出的一系列支援 3D 環繞聲音效的網絡 AV 擴音機,當中的 AVR-X7200WA、AVR-X6200W 及 AVR-X4200W 將成為首批型號可透過網絡連線升級軟件的型號,AVR-X7200WA 將於 1 月 28 日起推出升級軟件;AVR-X6200W 及 AVR-X4200W將於 2 月 18 日起推出升級軟件,屆時已經購買上述型號的消費者,如果擴音機是與電視及網絡連接的話,軟件更新提示(Update Notification 功能設定為 ON)將會顯示於電視屏幕,只要按照指示即可進行免費更新,用家亦可溜覽網址 www.denon.com/dtsx 了解更多軟件更新詳情。廠方指其他 dts:X ready 擴音機型號的軟件更新資訊,將於 2016 年陸續推出。

    您會感興趣的內容

    相關文章