更多

    Denon 擴音機下月更新韌體有得玩 dts:X

    【場報】迷你環繞聲藍牙喇叭 X-mini SUPA 平五嚿

    有時想喺自己房間玩 Surround 環繞聲加強睇戲及打機的效果,除咗玩模擬環繞聲的耳筒外,其實仲可以選擇有模擬環繞聲效果的藍牙喇叭,就如 X-mini SUPA 這款藍牙喇叭設有 Theater Mode 影院模式。

    【場報】高性價比大耳牛 Pioneer SE-MHR5 五六折

    可能大家都正煩惱選擇甚麼聖誕禮物給至愛親朋,其實喺呢個佳節就算送份禮物俾自己都一啲唔過份,加上唔少店舖都會趁呢個時段來減價促銷,正所謂你出到貨之餘我又買得開心,咁咪就雙贏囉!

    【場料】買 AK SE100 加 $99 換 CD Ripper MKII

    用 DAP 聽歌毫無疑問一定會好聲過用手機,但 DAP 其實都分好多種,目前主要由中國大陸、韓國及日本的廠牌分佔市場,不過要數最有霸氣的廠牌一定係韓國的 Astell&Kern ,因為佢哋最先出過萬蚊部 DAP ,不過要吸引用家入貨,甜頭就一定唔少得喇!

    e3b5412fc150a60c3960f7ad426c44c9c27672bd.jpgdts:X自今年四月公佈以來一直沒有硬件支援,主要原因是要等待廠方更新擴音機的韌體,而較早前廠方亦已公佈dts:X的喇叭擺位,目前只等各大擴音機廠商的更新旗下產品的韌體,而Denon就飲頭啖湯,將於下月起為幾款擴音機提供免費更新韌體開通dts:X新世代音效。

    fdcb3d1cd1a8539458bbb44c524d0bd9225aba0b.jpgDenon 於 2015 年推出的一系列支援 3D 環繞聲音效的網絡 AV 擴音機,當中的 AVR-X7200WA、AVR-X6200W 及 AVR-X4200W 將成為首批型號可透過網絡連線升級軟件的型號,AVR-X7200WA 將於 1 月 28 日起推出升級軟件;AVR-X6200W 及 AVR-X4200W將於 2 月 18 日起推出升級軟件,屆時已經購買上述型號的消費者,如果擴音機是與電視及網絡連接的話,軟件更新提示(Update Notification 功能設定為 ON)將會顯示於電視屏幕,只要按照指示即可進行免費更新,用家亦可溜覽網址 www.denon.com/dtsx 了解更多軟件更新詳情。廠方指其他 dts:X ready 擴音機型號的軟件更新資訊,將於 2016 年陸續推出。

    您會感興趣的內容

    相關文章