更多

    【ICT Awards 2020】資訊科技初創企業獎接受報名 1月3日截止把握最後機會

    【場料】法國全人手製作    三八折買EarSonics S-EM6 V2耳機

    近來市場上多了不少千元以下的真無線耳機,好多朋友都問巴頓邊款入得過,巴頓就覺得用來連接手機輕鬆聽吓音樂無所謂,但如果真係要追求音色就一定係揀番有線耳機,而呢個星期就見到有零售商將兩款法國品牌耳機減價,由四折至半價不等,呢個價真係有得諗。

    【場料】Harman Kardon 靚仔喇叭系統    八百五有找

    有時音響產品要討人歡心,聲靚之餘個賣相都要有番咁上下,而 Harman Kardon 近年的多媒體喇叭產品就做到呢一點,而且依家減價!

    【場料】Apple AirPods Pro 平四舊

    AirPods Pro 個價一直都企得好硬,最多都係靠用積分平得個一百幾十,家陣終於有靚價喇!深水埗 HD Life 入咗批原裝行貨 AirPods Pro 平四百呀!
    - 廣告 -

    「2020 香港資訊及通訊科技獎」各個獎項已接受報名。在八個獎項類別中專門為初創企業而設的「資訊科技初創企業獎」,旨在嘉許香港本地優秀的創新領域初創公司,根據其發展、創新、創意 力、功能性、市場潛力及表現褒獎其傑出的發展。

    - 廣告 -

    由香港無線科技商會籌辦的「資訊科技初創企業獎」設有三大獎項組別,分別有表揚提供產品/服務、移動應用、軟件、基礎研究和遊戲等類別的「軟件及應用服務獎」;「硬件與設備獎」則是以物件為展現平台的產品/服務、物聯網、可穿戴產品和各種智能設備、醫療設備、機械人技術和創新等範疇的公司;「社會貢獻」則表揚為社會作出貢獻服務、程式、平台等的初創公司。

    各組別均設有金、銀、銅獎,得獎者除了獲得獎座,最重要有機會參與香港天使投資脈絡舉辦的投資配對活動,為公司長遠成長及發展尋找機遇。獎項現正接受報名,並於 1 月 3 日下午 5 時截止報名,機會在前,勿失良機。查詢:https://www.ictstartup.org/

    - 廣告 -

    相關文章

    - 廣告 -
    - 廣告 -