更多

    「鬧雙胞」Notebook 點解咁抵打?

    【#1430 Biz.IT】全民網購時代 HKTVmall 夥零售商建網上商場

    HKTVmall 在網上舉辦 Vision Day,王維基透露今年內旗下新成立的網購系統公司 Shoalter 會協助最多三間零售商建本地網上商場。

    高達限定版  ASUS RT-AX82U Gundam Edition

    去年 ASUS 於中國推出一系列 Crossover 高達系列產品, 由主機板、顯示卡、機箱、火牛到顯示器、路由器等, 吸引不少粉絲注意。最近高達聯乘產品終於登陸本港,打頭陣的是 RT-AX82U 路由器。

    Now TV 推出電視個人化介面    手機《隨身睇》支援 Chromecast/AirPlay 功能

    Now TV 在 Home 操作介面上作出了改變,他們亦正式宣布,在 Home 掣介面上,加入了個人化專屬功能,透過智能幫大家精選內容,提升使用體驗。
    cd31410544150b047af3a3f92909642dfbb21964.JPG 8d1210c4de0beefd6e22dbd06b695c7cc4e0b0c7.JPG

    家陣講到最抵買嘅 Notebook 款式,好多人都會以為係用入門處理器 Atom 果一類 Netbook 產品,不過你問我 Funky 仔,我會覺得其實呢類先係最「搵笨」,因為相同規格下,你會見到平板款式差唔多平 Notebook 款成半,所以要抵,梗係會搵一啲平時無乜人留意,規格又有返咁上下嘅機,就真係為之抵玩喇,就好似今次介紹有「兩條 A」齊心之作。

    呢「兩條 A」雖然都係台灣牌子,但係出 Notebook 方面不嬲都好有「默契」,一個攻平一個攻豪,點知今次個款由規格外形價格都撞到正一正,最顯眼當然係紅黑配色,一個黑底背光紅、另一個就黑底紅字,不過兩款個獨立顯示都係高不成低不就,大家唔好以為我踩緊佢呀,就係因為呢個原因,所以呢啲機先會係個場度無咁「顯眼」個價咪自己會做得比較吸引囉,其實幾千蚊機一般用家用得好爽就夠啦,好過買埋咁多電子垃圾啦。

    查詢:Wise 2398 2626(Asus)、DC One 2156 2098(Acer)

    您會感興趣的內容

    相關文章