更多

    【人人派$100】HKTV 開店谷生意

    Lawrence
    Lawrence
    《PCM》編輯總監, 見證電腦由Mono 到3D,9.6Kbps 撥號到 LTE 無線上網年代,DIY、攝影、影音、手機樣樣啱玩。

    Sony 48吋 OLED TV 有價兼送 PS4 Pro

    今年 48 吋 OLED 電視成為了部屋電視最佳畫質之選。早前 LG 的 48 吋 OLED 電視推出時以送 iPad 作賣點。另一部同級電視 Sony 的 48A9S,今日剛剛公佈售價,而且還送上 PS4 Pro,絕對是部屋入伙的最強組合。

    大三元以外的決擇 Sony FE 12-24mm F2.8 GM

    Sony 的 G-Master 鏡頭,有變焦鏡和定焦兩大系列,當中變焦鏡的「大三元」早已出齊,不過除此之外,今次收到 12-24mm F2.8 GM ,就是 G-Master 變焦鏡的第四支,而且是目前最廣角的 f/2.8 恒定變焦鏡頭,愛拍風景照的必然喜愛。

    Microsoft 關閉所有實體店

    受到由中國武漢擴散全球的新型冠狀病毒引致的肺炎疫情影響,不少零售實體店都要暫時閉店,只採用網上銷售方式。疫情高峰期過後,部分零售店卻因公司改變業務策略而永不再開門營業,Microsoft Store 實體店,就是其中之一。

    55bf46b9c618236893e1c322bc2f60784f52a544.png

    問大家一個問題,請問你重有無記得每個星期上 HKTV 追《選戰》?港視收視不停跌,唔夠新片播係原罪,不過 HKTV 的主戰場其實已經轉移去網購服務,但無端端又做乜要上網買先?咁人人派 $100 又如何?咁又一試無妨啊!

    今日 HKTV 剛舉行記者會,宣布 HKTV Mall 正式開業,其實 HKTV Mall 早幾個星期前已經試業,不過放上去賣的都是貴價日前本食材,大家睇到嘩嘩聲,但近日來放上網的產品種類已經多左好多,而且價格都算親民,一些還跟市面零售店同價,如果計上 3% 回贈,上 HKTV Mall 買會便宜一點點,當然還未計今次開張送的 $100 Mall Dollar。

    如果你之前已經有啟用過的 HKTV 戶口,今日都應該已經收到 $100 Mall Dollar,另今日起到 15/2 期間開新戶口的,都有 $100 Mall Dollar。咁搵多幾個 Email 開多幾個得唔得?咁唔老實嘅問題唔答你啦!

    b9ffe55058132c8adb18afc9631152bab691490a.png
    $100 Mall Dollar 已經落左戶口。

    相關文章