更多

    【場報】Philips × Spotify Premium 無線喇叭一千蚊有找

    【場料】網上音響節 筍價貨多籮籮

    一年容易又中秋,不過呢一年真係唔易過,但點都好,巴頓都先祝各位中秋快樂。中秋除咗食月餅外,都可以買啲野獎勵吓自己,適逢呢個禮拜有網店搞電視及音響節,最低減至 46 折,真係唔買都要睇吓。

    【場料】《烈血焚城》 4K UHD 修復出色

    人類在每個時代都是好戰,因此每隔數年總會有出色的戰爭電影去反映戰爭對世界及人類的影響。而 80 年代尾史丹利寇比力克的《烈血焚城》就講明訓練士兵的心智絕對服從權力,才是戰爭中勝利的關鍵。近月電影公司推出了這套經典戰爭片的 4K UHD 版本,絕對係重溫此作品的最好機會。

    【場料】 想搵純淨 CD 機? Y 仔 CD-N301 兩千有找

    當宇宙盤都愈出愈少嘅時候, CD 機的價值亦愈見渺小。好在仍然有少數日本音響廠牌堅持, 上星期去尖咀家庭音響部尋下寶,見到 Y 仔有部 CD-N301 做緊減價。

    網上串流音樂已經成為唔少人聽歌嘅工具,不過有時返到屋企仲要揸住部手機或平板電腦戴耳筒聽歌就唔太方便,如果你係 Spotify 嘅用家,不妨考慮 Philips 嘅新產品多房間串流喇叭 SW700M 及 SW750M,因為呢套喇叭係 Philips 針對 Spotify 付費用家(Spotify Premium)推出,喺手機或平板嘅 Spotify 設定播放後,音樂資料會由雲端直接下載至喇叭,因此手機唔會多耗數據及電量。

    喇叭本身採用 Frontier Silicon 嘅 Venice 6.5 控制芯片,支援以雙頻 802.11n 接駁令播放更加穩定。SW700/750 系列支援喺同一個內聯網同時安裝四部串流喇叭,透過專屬 App《Philips SpeakerSet》操控,簡單方便。不過,巴頓覺得最抵係個價,一套 Philips × Spotify Premium 喇叭 SW750M/05 ,都只係 $999,的確比唔少同類對手抵用。

    查詢:www. winnerconcept.com.hk

    您會感興趣的內容

    相關文章