更多

    【眼睛想旅行】香港人最愛上網睇十大外國景​點係?

    見證歷史的產物 eFootball PES 2021 SEASON UPDATE

    今年 eFootball PES 2021 以 SEASON UPDATE 命名,面世 25 周年以來首次沒有對遊戲操作系統作出改變,記憶當中好像是首次!特別的一隻,亦要大家記住整年在家的日子!

    4K 英超西甲殺入 Now E 用 Club Sim 睇最抵(附入手方法)

    Now E 今年為球迷加入新衝擊,將 4K 賽事帶俾大家,立即睇睇今年英超西甲有咩睇頭!

    支持 EasyMesh 標準 D-Link COVR-1100 實測

    今次測試的 D-Link COVR-1100,號稱為全球首款通過 Wi-Fi Certified EasyMesh 標準認證的型號之一。

    bf14ce87c952c9962d651b82605cf6b5f7338457.jpg

    香港人,返工想放假,放假想去旅行,不過去旅行之前,大家都會做足功課,上網搵吓料,講真,小編每次都會用 Google Map 搵定景點地圖,去到唔使再搵餐死嘛。Google Map 公布本地「Google最新街景熱搜景點排行榜」,除咗話俾大家知十大香港景點之外,仲有十個港人最愛搜索嘅外國景​點,你哋又估下係邊度?

    我就唔賣關子喇,即刻開估,我諗大家睇到上面張相都估到 7、8 成,不過大家未必估到,香港人最嘅愛搜尋外國景​點中,有 8 個係嚟自日本,其中 4 個更加來自大阪,已經足以證明今年日元大跌或多或少增加了港人選擇到日本的意欲,同時亦可以反映大家有幾鍾意去日本呢個地方,真係睇下都開心。

    1)美瑛富良野之路-日本北海道 6)地下鐵難波站-日本大阪
    2)湯布院温泉-日本九州 7)威尼斯-意大利
    3)道頓崛商店街-日本大阪 8)Top Gear試車賽道-英國
    4)道頓崛遊河河道-日本大阪 9)富士山-日本靜岡
    5)難波CITY-日本大阪 10)大阪城-日本大阪

    咁香港又點呢?最多人鍾意搜索嘅地方又係邊度?香港人熟香港路,都應該唔會有熱門搜索旺角嘅情形掛,香港熱門搜索次序為長洲南丫島馬灣公園坪洲盧吉道(港島徑第一段)海洋公園海濱公園龍脊城門水塘赤柱廣場東澳古道。睇到呢度,我諗大家都好想放假,我都係,不過走唔開,咪繼續用 Google Map,眼睛想旅行囉…T.T

    您會感興趣的內容

    相關文章