更多

    【買平啲】Apple Watch鋼帶另類選擇

    Martin M
    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    Pro 版植入 144Hz 屏幕領軍 全新 Mi 10T 系列正式現身

    小米今年於手機市場相當進取,而今晚就正式發布 Mi 10T 系列。同年初的小米 10 系列相比,新的 Mi 10T 系列規格一樣強勁,最強的 Mi 10T Pro 備有 108MP 主鏡之餘,更植入了 144Hz 更新率屏幕,有相當大吸引力。

    香港電訊 5G 網絡 10 月覆蓋至逾 50 個港鐵站 年底全線制霸

    早前已有網絡商表示其 5G 覆蓋提升已可於多個車站中使用。今日香港電訊就宣布其 5G 網絡於 10 月將覆蓋逾 50 個港鐵站,年底更會全面覆蓋至所有港鐵線。

    兩代摺疊屏幕手機同場    Samsung Galaxy Z Fold2 、 Galaxy Fold 比一比

    摺疊屏幕手機 Samsung Galaxy Z Fold2 今日正式開賣,這款本年矚目新機的確是用戶之間談論的焦點,究竟同上代 Galaxy Fold 比較,有什麼地方不同?筆者剛巧兩機在手,就同大家一齊睇睇兩機之間有什麼分別。
    a6e7f131dd1e30b1d0a1158f55b4cdf2fe004f77.PNG 4d1563143670ef930d359cab2c45a40499a29ccb.jpg
    大部份 Taobao 商舖都標價為 198 人民幣左右。 用上 Apple watch 原裝表帶的拆卸結構。

     

    近期淘寶上面都有唔少 Apple Watch 合用的副廠表帶埋,而較受人注意的就當然係 HOCO 的出品,事關佢有幾款 Apple Watch 合用的表帶,而鋼帶款外形同一般鋼帶表的表帶類似,套落 Apple Watch 上面用又唔錯,而表帶亦用上 Apple Watch 原裝表帶的拆卸結構,因此買回來之後一套上即可使用,的確幾方便。呢款副廠鋼帶目前在淘寶網上售價大概 200 蚊人民幣左右,折合港紙大概係 $250。唔想比幾千蚊買條鋼帶用,不妨真係諗諗呢條副廠鋼帶!

    您會感興趣的內容

    相關文章