更多

    【#1360 PCM】德國直擊 IFA 2019 新世代 Gadgets 小升級.大不同

    【#1403 PCM】AMD 天皇擊殺!!RYZEN 3900XT VS Core i9-10900K B550 主板選購心法

    今期會帶給大家 AMD Ryzen 9 3900XT 與 Intel Core i9-10900K 的激鬥,以及 B550 主機板的選購、優化及重點產品介紹。

    【場料】中價5G新機 登陸預告

    今年是香港的 5G 年,各大品牌都會於香港市場推出 5G 手機,而有傳於 7 月至 8 月會有多款中階 5G 手機登陸香港市場,今次就同大家介紹嚟緊會有乜新機到港!據了解,自 HUAWEI 及小米推出中階 5G 手機 Nova 7 系列及小米 10 Lite 後,其他品牌都有計畫於香港推出 5G 手機。

    【場料】平玩 2.1 Soundbar 一千有找

    各位收到一皮未?呢兩個星期大家的話題應該離不開點用呢一皮嘢,巴頓成日都鼓勵大家要刺激經濟,所以有錢落袋又點可以全部儲起佢,點都要攞啲出嚟買吓心頭好,呢個星期巴頓就搵到兩款抵買嘅 Soundbar ,平計可以喺屋企玩模擬環繞聲。

    於德國舉行的消費電子及家電展 IFA,今屆於上周五即 9 月 6 日在柏林正式開幕,一連六日直至本周三結束,《PCM》亦有派員前往實地採訪,以往 IFA 主要是影音新品的首發地,但今年則有點不一樣,焦點轉移至手機及筆電身上;另外,由於近年全球經濟放緩,今屆 IFA 可見到一個現象,各廠商雖仍有不少新品推出,但為了在市場上求存,新品大多是作出小升級,並以較貼地的售價面向用戶,走穩打穩紮的務實路線,希望能奪得用戶歡心。

    1360_A800

    相關文章