更多

    【#1393 Biz.IT】低程式碼開發(Low-Code) 促進商業流程自動化

    【#1403 PCM】AMD 天皇擊殺!!RYZEN 3900XT VS Core i9-10900K B550 主板選購心法

    今期會帶給大家 AMD Ryzen 9 3900XT 與 Intel Core i9-10900K 的激鬥,以及 B550 主機板的選購、優化及重點產品介紹。

    【場料】中價5G新機 登陸預告

    今年是香港的 5G 年,各大品牌都會於香港市場推出 5G 手機,而有傳於 7 月至 8 月會有多款中階 5G 手機登陸香港市場,今次就同大家介紹嚟緊會有乜新機到港!據了解,自 HUAWEI 及小米推出中階 5G 手機 Nova 7 系列及小米 10 Lite 後,其他品牌都有計畫於香港推出 5G 手機。

    【場料】平玩 2.1 Soundbar 一千有找

    各位收到一皮未?呢兩個星期大家的話題應該離不開點用呢一皮嘢,巴頓成日都鼓勵大家要刺激經濟,所以有錢落袋又點可以全部儲起佢,點都要攞啲出嚟買吓心頭好,呢個星期巴頓就搵到兩款抵買嘅 Soundbar ,平計可以喺屋企玩模擬環繞聲。

    社會提倡全民開發程式,並不是要學習編程,而是採用低程式碼開發平台(Low-code developement platform,LCDP)自行建立應用程式。用戶毋須學習複雜的編碼,只要簡單步驟或幾下拖放操作,即可快速地建立功能豐富的應用程式,幫助處理日常工作,將業務流程自動化及分析數據等,成為企業數碼轉型另一重要技術。

    1393_BizIT800

    相關文章