更多

    一個 FB Messenger 幫你睇 NBA Final 精華

    Martin M
    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    Samsung Galaxy Note 20 又有流出 今次有實機相

    早前 Samsung 的外國官方網站不慎流出 Samsung Galaxy Note 20 的外型設計,加上早已有規格的傳聞,令大家有個初步了解。如今更有爆料人士展示疑於 Samsung Galaxy Note 20 的實機照,看來 Samsung 已經準備好在 8 月初發布這款新旗艦。

    四鏡加大電定價不過千元 Redmi 9 七月九開賣

    Redmi 一向以推出平價手機為用戶所熟悉,近日更重回「千元手機」行列,推出定價 $999 的 Redmi 9。不要以為定價不過千就沒有功能,此機具備四鏡頭及高量電池,亦有一定外型,值得留意。

    LG 有 Plan B 傳 2021 上半年推出可捲屏幕手機

    LG 近年手機業務未見突出,反而是電視方面不停有新品推出,更發表了 OLED 卷軸式電視。如今 LG 傳出 將於 2021 年推出可捲屏幕手機,未知會否為手機界帶來極大的衝擊呢?

    今早 NBA 總決賽進行 Game 2,八點開波可能好多人都係返工途中,返到公司又要忙,未必可以全程睇到成場比賽。其實開個 Facebook Messenger 就可知道場波有咩 Highlight 了。
    [row][double_paragraph]

    用Facebook Messenger並搵到NBA的官方Page,再同NBA「傾計」就可以睇到場波入面不同精華。
    用 Facebook Messenger 並搜尋 NBA 的官方 Page,再同 NBA 「傾計」就可以睇到場波入面不同精華。

    [/double_paragraph][double_paragraph]
    如打「 Cavs 」,就可以睇到騎士的精華片段。
    如打「 Cavs 」,就可以睇到騎士的精華片段。

    [/double_paragraph] [/row]
    乜話,NBA Final 又關 Facebook 事?原來 NBA 官方推出了聊天機器人,只要大家使用 Facebook Messenger 並搵到 NBA 的官方 Page,再同 NBA「傾計」就可以睇到場波入面不同精華片段。舉個例,打「 Curry 」,NBA 的聊天機器人就會為大家提供 Stephen Curry 的 Top Plays 、Last game 及 Playoffs 三個選擇,如選 Top plays 就會送上 Stephen Curry 整場的精彩的入球比大家。呢個聊天機器人係由 NBA 同來自以色列的 WCS 共同開發,雖然依家提供個功能唔算多,但總算方便到大家去追賽事,咁就唔怕錯失場場的精彩時刻啦!

    相關文章