更多

    一個 FB Messenger 幫你睇 NBA Final 精華

    Martin M
    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    整合 Apple 「 Find My 」裝置定位功能  Belkin Soundform Freedom 真無線耳機最快 3 月上市

    Belkin 剛剛宣布旗下「 SOUNDFORM 」音響產品組合新品 Soundform Freedom 真無線耳機即將推出,而且更整合了 Apple 「 Find My 」裝置定位功能,最快 3 月上市,對於經常「大頭蝦」唔見耳機的朋友,這款真無線耳機相當合用。

    Google 宣布完成 Fitibit 收購

    2019 年 11 月 Google 提出斥資 21 億美元(約港幣 164 億)收購 Fitbit 。一年後, Google 硬體部門資深副總裁 Rick Osterloh 正式宣布 Google 完成對 Fitbit 的收購,並歡迎這個充滿才華的團隊加入 Google 。

    新一代頂級旗艦面世 Samsung Galaxy S21 Ultra 初步上手試

    全新的 Galaxy S21 系列中,Galaxy S21 Ultra 是重中之重,究竟 Galaxy S21 Ultra 有著什麼轉變?筆者早前獲得了官方邀請,率先初步上手速試這部新一代Galaxy S 系列旗艦之作。

    今早 NBA 總決賽進行 Game 2,八點開波可能好多人都係返工途中,返到公司又要忙,未必可以全程睇到成場比賽。其實開個 Facebook Messenger 就可知道場波有咩 Highlight 了。
    [row][double_paragraph]

    用Facebook Messenger並搵到NBA的官方Page,再同NBA「傾計」就可以睇到場波入面不同精華。
    用 Facebook Messenger 並搜尋 NBA 的官方 Page,再同 NBA 「傾計」就可以睇到場波入面不同精華。

    [/double_paragraph][double_paragraph]
    如打「 Cavs 」,就可以睇到騎士的精華片段。
    如打「 Cavs 」,就可以睇到騎士的精華片段。

    [/double_paragraph] [/row]
    乜話,NBA Final 又關 Facebook 事?原來 NBA 官方推出了聊天機器人,只要大家使用 Facebook Messenger 並搵到 NBA 的官方 Page,再同 NBA「傾計」就可以睇到場波入面不同精華片段。舉個例,打「 Curry 」,NBA 的聊天機器人就會為大家提供 Stephen Curry 的 Top Plays 、Last game 及 Playoffs 三個選擇,如選 Top plays 就會送上 Stephen Curry 整場的精彩的入球比大家。呢個聊天機器人係由 NBA 同來自以色列的 WCS 共同開發,雖然依家提供個功能唔算多,但總算方便到大家去追賽事,咁就唔怕錯失場場的精彩時刻啦!

    您會感興趣的內容

    相關文章