更多

    區議員幫忙砌機比人搵笨?呢堆砌機方案又點睇?

    Martin M
    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    四鏡加大電定價不過千元 Redmi 9 七月九開賣

    Redmi 一向以推出平價手機為用戶所熟悉,近日更重回「千元手機」行列,推出定價 $999 的 Redmi 9。不要以為定價不過千就沒有功能,此機具備四鏡頭及高量電池,亦有一定外型,值得留意。

    LG 有 Plan B 傳 2021 上半年推出可捲屏幕手機

    LG 近年手機業務未見突出,反而是電視方面不停有新品推出,更發表了 OLED 卷軸式電視。如今 LG 傳出 將於 2021 年推出可捲屏幕手機,未知會否為手機界帶來極大的衝擊呢?

    不經意的流出 Samsung Galaxy Note 20 外型應該係咁

    踏入七月準備進入下半年,新機又準備排隊出場,其中最注目之一當然是 Samsung 下半年旗艦 Galaxy Note 系列。其實預計 8 月推出的 Samsung Galaxy Note 20 已有不少傳聞漏出,而近日官方更不經意地將 Galaxy Note 20 外型曝光。

    話說昨日將軍澳有區議員想幫基層家庭減輕負擔,就推出特惠電腦推廣等大家買平機。豈料一片好心反而被人搵笨,最後要出來解畫。及後又有人出來幫大家「砌平機」,呢次又有冇搵笨呢?

    Facebook 專頁「將軍澳青年力量」所提供的三個砌機方案,全用Intel Skylake處理器,亦清一色用DDR3記憶體。
    Facebook 專頁「將軍澳青年力量」所提供的三個砌機方案,全用 Intel Skylake 處理器,亦清一色用 DDR3 記憶體。

    Facebook專頁「將軍澳青年力量」佢哋就話有區議員被人當「水魚」,心有不甘下決定用同樣價錢幫街坊揀料砌機,仲推出三個「平靚正」方案,分別係「文書低階LOL機」、「一般打機0難度機」同埋「爽快流暢玩樂機」。三個方案各有特色,最平 $2,166 就可以入手(當然唔包屏幕同操作系統)。小記再睇清楚少少,三個砌機方案都用 Intel Skylake 處理器,貴果兩部用 DDR 4記憶體,仲起碼有 1TB 硬碟,載多少少資料都唔快好快冇位。將軍澳青年力量專頁仲話樂意提供提供免費上門砌機及維修電腦服務,如果街坊們有任何問題都可以 PM 佢哋睇睇解唔解答得到。嗱,呢啲就真係做嘢啦,跟得到現時電腦規格之餘仲照顧周到。話時話小記的同事 Dick Sir,唔知又有冇興趣開幾堂砌機班,教大家做個精明的「砌機友」呢?
    圖片來源:將軍澳青年力量Facebook專頁、謝正楓區議員Facebook專頁

    相關文章