更多

    又開一間 Apple Store New Town Plaza 有新玩法

    Alan Ng
    Alan Ng
    《PCM》副總編輯 @Plug Media

    社交回流

    早幾日講開社交大遷徙,響度想講多少少。近期《 MeWe 》平台確係熱鬧咗,而且短短幾日內就有過百個友好「 wants to be friends! 」,出 post 同睇 post 都要兼顧埋,仲有《 Signal 》喎,雖然有好多都係由《 WhatsApp 》遷徙過去,但都有啲新加嘅好友,連埋其他 groups,每日都真係要用多啲時間去處理,搞到分身不暇。

    社交大遷徙

    嗰邊有人移民,響呢邊嘅都唔少人搞緊大遷徙,不過係社交大遷徒啫,因為私穩問題,呢排 FB 同 WhatsApp 搞到好多人話要「移民」,原因就唔多講喇,只係一時間響 FB 見到好多 MeWe 嘅 QR Code,同埋叫人響 Signal 互加嘅 post,就知道大家對 FB 嘅依賴程度去到邊啦!

    Sennheiser IE 300 升級自家單元音色更細緻

    於 CES 舉行期間,Sennheiser 也有新的 IE 300 入耳式耳機曝光,想不到只是相隔一星期,IE 300 便有試作機到港,耳機本體極為輕巧,而且外殻設計低調得來帶點不一樣,最重要是 IE 300 內置了 Sennheiser 自家製的升級版單元,帶來極致平衡的音色。 IE 300 的外殻承襲自 IE 40 Pro,但本體再長一點,看似純啞黑的外殻,原來滲著金、銀、藍色閃粉般的微粒,近看就如滿佈星塵的天空一樣,將...

    Forum 區有大屏幕,果粉們可坐在前面的木櫈交流。
    Forum 區有大屏幕,果粉們可坐在前面的木櫈交流。

    今早位於沙田新城市廣場的 Apple Store New Town Plaza 正式開張,這間新店是香港第五間分店,亦是首間座落新界區的 Apple Store,而且店面採用新設計,跟三藩市的 Union Square 及澳門店相同,Genius Bar 枱上一樣有自動開關充電裝置,用手在兩側一掃便會自動升起或收回,還有 Forum 區的大屏幕連木櫈仔,以及落地玻璃旋轉門口也可在這店找到,以後果粉又多個地方朝聖。新店開張繼續送 Apple Tee, 今次是黑色衫,心口大大隻字印上 New Town Plaza,一早已有近300多人等候,而開店後半個多小時,已有過千人到場,頗為熱鬧。
    [row][double_paragraph]
    Genius Bar 枱上也有自動開關的充電裝置,用手一掃即會升起。
    Genius Bar 枱上也有自動開關的充電裝置,用手在兩側一掃即會升起或蓋上。

    [/double_paragraph][double_paragraph]
    開店前有 300 多人等候,更可獲 Tee 一件。
    開店前有 300 多人等候,更可獲 Tee 一件,開店時 Hi-Five 已是指定動作。

    [/double_paragraph] [/row]

    您會感興趣的內容

    相關文章