更多

    售價太貴?買 Apple Watch 都可以分期!

    Martin M
    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    如何拍出媲美電影質素的影片? Apple:用 iPhone 12 Pro 就得

    iPhone 12 及 iPhone 12 Pro 已經上市,不少朋友都因今代支援 5G 網絡而打算換機,不過今代拍攝功能其實較上代更強勁,尤其是可錄製 Dolby Vision HDR 影片,成為首款可錄影、剪輯及播放此格式影片的手機。近日 Apple 就上載了一段影片,示範如何用 iPhone 12 Pro 拍出引人入勝的影片。

    7 日後對話自動消失 WhatsApp 限時訊息功能正式推出

    WhatsApp 大家日日用,但某些對話功能就未必及得上其他即時通訊軟件,尤其是訊息自動銷毀功能方面,使 WhatsApp 予人覺得在保護個人私隱方面稍為遜色。不過 WhatsApp 限時訊息功能終於推出,啟用功能後對話中新發送的訊息就會在七日後消失,令私隱程度提升。

    點跌先爛? 國外 YouTuber 測試 iPhone 12 及 iPhone 12 Pro 抗跌能力

    大家用手機,最不想見到的情況就是使用時跣手跌手機落地,隨時爆機邊爆玻璃要去整機。不過就有人樂於測試究竟點跌手機落地先可以跌爆部機,而 iPhone 12 及 iPhone 12 Pro 推出之後亦不能幸免成為測試目標,究竟會發生什麼事情呢?
    528b8be5f989bbc7d0545e5793923b7bb95c72d4.png
    國內Apple Store買Apple Watch有分期,最貴版月供要人民幣$5,629,不過啦喎,又點會阻止到豪客們來香港入貨呢?

    唔知 Apple 係咪睇少我們中國強豪的消費能力,今次買 Apple Watch 竟然有分期服務!以最便宜的 Sport 版來講,中國 Apple Store 定價為人民幣 $2,588,分期的話月供只需人民幣 $115。至於最貴價的版本則售人民幣 $126,800,分期的話月供要人民幣$5,629。嘩,咁咪仲好過香港 Apple Store?

    90c9b108f8e9da0813317a427c38336049325bc9.png
    其實中國 Apple Store 早已有分期付款服務,各家銀行的信用卡「起錶」價都不同。

    其實中國 Apple Store 早已有分期付款服務,只要有招商銀行、工商銀行或中國農業銀行的信用卡就得。不過咁,話說土豪們真係要買最貴版 Apple Watch,要「大拿拿」付出人民幣$126,800,我諗佢二話不說就會來香港買,事關國內定價兌港紙的話要 15 萬 7 千左右,而香港「只賣」$129,800,差價達 $27,000。所以,識買一定來香港買。

    您會感興趣的內容

    相關文章