更多

    售價太貴?買 Apple Watch 都可以分期!

    Martin M
    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    不經意的流出 Samsung Galaxy Note 20 外型應該係咁

    踏入七月準備進入下半年,新機又準備排隊出場,其中最注目之一當然是 Samsung 下半年旗艦 Galaxy Note 系列。其實預計 8 月推出的 Samsung Galaxy Note 20 已有不少傳聞漏出,而近日官方更不經意地將 Galaxy Note 20 外型曝光。

    又多兩款 百老匯院線與國泰航空已於 HUAWEI AppGallery 上架

    HUAWEI 著力建構 GMS 服務,當中 HUAWEI APPGallery 已經逐步擴張應用程式陣容,對於香港用戶來說,已有不少日常會使用的程式已經上架,而今日又多兩款程式於 HUAWEI AppGallery 上現身,分別是百老匯院線與國泰航空。

    【多圖注意】超注目! Samsung Galaxy S20+ 5G 及 Galaxy Buds+ BTS Edition 上手玩

    Samsung 與韓國 K-Pop 天團 BTS (防彈少年團)聯乘推出 Samsung Galaxy S20+ 5G 及 Galaxy Buds+ BTS Edition,兩款限定版將於下星期推出,筆者就趁推出前上手玩玩,兩款限定版產品的確超吸引!ARMY 們豈有不買的理由?
    528b8be5f989bbc7d0545e5793923b7bb95c72d4.png
    國內Apple Store買Apple Watch有分期,最貴版月供要人民幣$5,629,不過啦喎,又點會阻止到豪客們來香港入貨呢?

    唔知 Apple 係咪睇少我們中國強豪的消費能力,今次買 Apple Watch 竟然有分期服務!以最便宜的 Sport 版來講,中國 Apple Store 定價為人民幣 $2,588,分期的話月供只需人民幣 $115。至於最貴價的版本則售人民幣 $126,800,分期的話月供要人民幣$5,629。嘩,咁咪仲好過香港 Apple Store?

    90c9b108f8e9da0813317a427c38336049325bc9.png
    其實中國 Apple Store 早已有分期付款服務,各家銀行的信用卡「起錶」價都不同。

    其實中國 Apple Store 早已有分期付款服務,只要有招商銀行、工商銀行或中國農業銀行的信用卡就得。不過咁,話說土豪們真係要買最貴版 Apple Watch,要「大拿拿」付出人民幣$126,800,我諗佢二話不說就會來香港買,事關國內定價兌港紙的話要 15 萬 7 千左右,而香港「只賣」$129,800,差價達 $27,000。所以,識買一定來香港買。

    相關文章