更多

    【場料】好過買雜牌 Logitech 舊鼠夠抵玩

    【場料】最高 36W 雙頭極速充電

    對於講求速度的用家, iPhone 12 用到 20W 充電固然是基本,若能提供多一個 USB-A 來充其他裝置自然就更吸引。不過,要兩邊都同時有較大的電力輸出的話,其總輸出自然有一定要求。

    【場料】堅持插蘇造型 單頭 USB-C 三腳充電器夠方便

    以往 Apple 都非常「環保」,只會提供最有限度的附件,當中 iPhone 用戶「存量」最多當數那個一直沿用到 iPhone X 的 5V 1A 大頭 USB 的三腳充電器,直至 iPhone 11 Pro 才開始轉成充電力更佳的 USB-C 款,因此所謂的「 USB-C 款充電器『佔有率』很高」完全是跟你講笑!

    【場料】不送火牛要再買 與蘋果 20W 火牛同價買到乜?

    Apple 以環保之名將新 iPhone 跟機充電器及耳機都抽走,換來只剩下一條 USB-C-to-Lightning 充電線,對於沒有 USB-C 或者仍用 USB-A 用品的舊用戶,這樣就等同要另外購買充電器。不過以官方最入門的型號,若以相同價錢,應該都可以買到一啲好嘢。

    對於一般用家滑鼠只是一隻操控電腦移動的裝置,只要移動穩定就已經足夠。若果各位讀者是這種用家而最近又想換滑鼠,咁就要留意一下 Logitech M100 了,皆因新高登就有舖出售一批香港行貨,只需 $39 就有交易。滑鼠雖然只有三鍵設計,但當中卻有少見的四向滾輪,用來做 Excel 就十分方便。對於講求實用為先,這 $39 絕對抵畀。
    售價: HK$39
    查詢: Skywell  ( 5223 5099 )

    您會感興趣的內容

    相關文章