更多

    有佢咁輕冇佢咁細 NOVOO Power Cube 系列

    Andrew
    Andrew
    號稱"周身刀無張利"的多媒體創作人。 很喜歡樂天熊仔的怪叔叔。

    不知大家有沒有留意,偶爾會看到了一些 Facebook 廣告說有廠商推出體積很小巧,但容量足足有 10,000mAh 的流動充電。早前就有台灣的網友就誤信相關廣告中伏,買了回來才發現這些所謂輕巧的電池,體積並不如廣告輕巧。

    不過,以下為大家介紹的 Novoo Power Cube 流動充電池系列就不單夠輕夠輕,仲有齊 USB-A 同 USB-C PD 快速充電,有咗佢真係唔想再用大大舊的「奶媽」…

    真正又輕又細的 NOVOO Power Cube
    真正又輕又細的 NOVOO Power Cube。

    支援 USB-A 及 USB-C PD 快速充電。
    支援 USB-A 及 USB-C PD 快速充電。

    比起市場同類產品的確小巧得多。
    比起市場同類產品的確小巧得多。

    Novoo Power Cube 有 5,000mAh 及 10,000mAh 兩種容量。重量及體積方面, 5,000mAh 僅重 99g,體積只有 7.6×2.7×3.5cm。而 10,000mAh 的一款也不過是 176g 重,體積亦不過是 7.6×2.7×5.8cm。相比起市場上同級產品, Novoo Power Cube 真係有佢咁輕冇佢咁細 。除了輕巧,Power Cube 的充電效能都亦相當強橫,配備 USB-A 及 USB-C 充電口,最高支援 5V 3 A/9V 2A/12V 1.5A,最大 18W 的輸出。足夠為大部分手機及平板電腦提供快速充電。

    Novoo Power Cube
    售價 : $298(5,000mAh)/$398(10,000mAh)

    查詢 : Blessing Technology(3905 1007)

    您會感興趣的內容

    相關文章