更多

    校大隻字都未夠 Facebook 出 Post 仲可以落埋背景色

    Martin M
    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    不經意的流出 Samsung Galaxy Note 20 外型應該係咁

    踏入七月準備進入下半年,新機又準備排隊出場,其中最注目之一當然是 Samsung 下半年旗艦 Galaxy Note 系列。其實預計 8 月推出的 Samsung Galaxy Note 20 已有不少傳聞漏出,而近日官方更不經意地將 Galaxy Note 20 外型曝光。

    又多兩款 百老匯院線與國泰航空已於 HUAWEI AppGallery 上架

    HUAWEI 著力建構 GMS 服務,當中 HUAWEI APPGallery 已經逐步擴張應用程式陣容,對於香港用戶來說,已有不少日常會使用的程式已經上架,而今日又多兩款程式於 HUAWEI AppGallery 上現身,分別是百老匯院線與國泰航空。

    【多圖注意】超注目! Samsung Galaxy S20+ 5G 及 Galaxy Buds+ BTS Edition 上手玩

    Samsung 與韓國 K-Pop 天團 BTS (防彈少年團)聯乘推出 Samsung Galaxy S20+ 5G 及 Galaxy Buds+ BTS Edition,兩款限定版將於下星期推出,筆者就趁推出前上手玩玩,兩款限定版產品的確超吸引!ARMY 們豈有不買的理由?

    Facebook 的小玩意有時真係日日新鮮,早前就更新了 Messenger 加入更多拍攝 Filter,今日就響 Status 著手,之前增大字體都未夠,仲要畀個顏色背景你揀,究竟係咩玩法?

    [row][double_paragraph]

    要版本號為 106.0.0.26.68 的Android 版 Facebook 先玩到呢個功能。
    要版本號為 106.0.0.26.68 的Android 版 Facebook 先玩到呢個功能。

    [/double_paragraph][double_paragraph]

    下方會多了一行有唔同顏色的選項,有實色有漸變,原來呢行選項係控制你個 Post 的底色。
    下方會多了一行有唔同顏色的選項,有實色有漸變,原來呢行選項係控制你個 Post 的底色。

    [/double_paragraph] [/row]

    近日 Facebook 於 Google Play 推出更新,版本號為 106.0.0.26.68,本身 Facebook 間唔時都會有更新,主要都係 Bug fix,今次更新就加入了新玩意,就係當大家出 Post 貼上 Wall 果時,下方會多了一行有唔同顏色的選項,有實色有漸變,原來呢行選項係控制你個 Post 的底色,揀定之後就可以如常在上面打字用 Emoji,最後出來的效果就好似一張有文字的圖片一般,都算過癮。好多人都認為有時淨係睇字唔夠 eye catching,如今將你個 status 加入背景色,睇起上來又好似真係吸睛少少喎!不過要留意,就係呢個功能現時只有 Andorid 版用戶先有,iOS 版朋友要等等。

    相關文章