更多

    混合體咁樣 HTC 新旗艦 One M10 唔通係咁?

    Martin M
    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    不經意的流出 Samsung Galaxy Note 20 外型應該係咁

    踏入七月準備進入下半年,新機又準備排隊出場,其中最注目之一當然是 Samsung 下半年旗艦 Galaxy Note 系列。其實預計 8 月推出的 Samsung Galaxy Note 20 已有不少傳聞漏出,而近日官方更不經意地將 Galaxy Note 20 外型曝光。

    又多兩款 百老匯院線與國泰航空已於 HUAWEI AppGallery 上架

    HUAWEI 著力建構 GMS 服務,當中 HUAWEI APPGallery 已經逐步擴張應用程式陣容,對於香港用戶來說,已有不少日常會使用的程式已經上架,而今日又多兩款程式於 HUAWEI AppGallery 上現身,分別是百老匯院線與國泰航空。

    【多圖注意】超注目! Samsung Galaxy S20+ 5G 及 Galaxy Buds+ BTS Edition 上手玩

    Samsung 與韓國 K-Pop 天團 BTS (防彈少年團)聯乘推出 Samsung Galaxy S20+ 5G 及 Galaxy Buds+ BTS Edition,兩款限定版將於下星期推出,筆者就趁推出前上手玩玩,兩款限定版產品的確超吸引!ARMY 們豈有不買的理由?
    56c2f455e3f405b3feceb1b8c03ed1329c47e3db.jpg

     

    今次流出的新資料就係 One M10 個「靚仔樣」,近期網上洩露出一張 One M10 的 Render 圖片,可清清楚楚睇到部機個樣係點。睇落 One M10 有著 One A9 同 One M9 的影子,因機身風格近似 One A9 ,而機背相機擺位則同 One M9 差不多。同時間大家也可留意到 One M10 一樣是使用金屬機身,但沒有了劣評的「三下巴」設計,也沒有雙喇叭。機則備有兩個卡槽,估計只支援單卡及可插 microSD 。

    1b657b976c430554bbef4967dc7440b84f8e4200.png
    雖然又 12MP又鐳射對焦功能,但就冇講明 One M10 有冇搭載光學防震功能。

     

    另外,亦有 Twitter 用戶流出了代號為「 Perfume 」的 One M10 其相機規格。該 Twitter 指 One M10 主相機使用 Sony 製 IMX377 12MP 感光元件, Pixel size 為 1.55µm ,支援 PDAF 功能,更備有鐳射對焦功能植入 One M10 身上;前相機則使用 Samsung 製 s5k4e6 5MP UltraPixel 感光元件。加上 Snapdragon 820 處理器、 4GB 記憶體及 2K 屏幕等規格,睇來吸引力都唔錯,但未於 MWC 2016 上公布,唔知會唔會「蝕章」呢?

    相關文章