更多

    用手機唔換位的後果可以係……?

    Martin M
    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    Qualcomm Snapdragon 865+ 公布 ASUS ROG Phone 3 成首發

    Qualcomm 為了滿足電競手機市場需要,自上代Snapdragon 855旗艦級處理開始,就推出「Plus」版處理器,提升效能應付手機遊戲用戶追求高效能所需。今年 Qualcomm 做法一樣,推出 Snapdragon 865+ 提供予新一代電競手機使用,7月尾推出的 ROG Phone 3 更會成為首發機種。

    Samsung Galaxy Unpacked 2020 確定於 8 月 5 日舉行

    昨日同大家報導過預計推出的 Samsung Galaxy Note 20 有實機照流出,如今官方就正式官宣 Samsung Galaxy Unpacked 2020 將於 8 月 5 日舉行,如無意外的話,大家當中就可以看到 Galaxy Note 20 正式推出了。

    Samsung Galaxy Note 20 又有流出 今次有實機相

    早前 Samsung 的外國官方網站不慎流出 Samsung Galaxy Note 20 的外型設計,加上早已有規格的傳聞,令大家有個初步了解。如今更有爆料人士展示疑於 Samsung Galaxy Note 20 的實機照,看來 Samsung 已經準備好在 8 月初發布這款新旗艦。
    44e01c3e864237ec7b563ad266cc9b9e6229beb0.JPG
    用到手指尾變型!媽,好驚呀!

    早幾日 NTT DoCoMo 在官方 Twitter 中出現了一則「警世文」,更附有兩張前後對比圖片比大家睇睇。原來呢兩張圖片係顯示維持同一個握機動作太耐會導致的後果。圖一圈起了握住手機的尾指,可以顯示尾指是扣住手機底部,但如果以此姿勢握得太耐,就會出現圖二的情況─尾指好似冇了一忽肉!原來係因為握得太久,搞 到尾指變形,NTT DoCoMo 就話咁樣真係好傷,要諗諗計點樣把握手機先唔會出現。其實太耐唔換下姿勢真係唔好,隨時搞到冇感覺就麻煩啦!

    相關文章