更多

    細卡慢快爭九蚊 價格創新低

    ThunderBolt 4、Qualcomm Snapdragon 865+ 正式公布

    上星期同大家說過的 Thunerbolt 4 如今正式出台,次世代傳輸規格會帶來什麼影響?手機界方面亦有重磅消息公布,就是Qualcomm Snapdragon 865+ 正式同大家見面,這款「Plus」版處理器將成為今年電競手機的重中之重。

    《 GT 》神還原 Assoluto Racing

    日前 Sony 發表新一代 PlayStation 5 ,瞬間成為機迷熱話, Sony 在發布會上,更預告多款新作,當中包括《 Gran Turismo 7 》,更細緻的畫面,令人眼界大開。雖然《 Gran Turismo 》未有推出手機版本,不過這個名為《 Assoluto Racing 》的賽車遊戲,卻與《 Gran Turismo 》十分相似,由賽車到改車,甚至各大車廠的戰車及賽道,都一一忠實呈現。

    【#1402 PCM】電競曲芒升級醒買術

    今期《PCM》就為大家搜羅市場上多款曲面電競屏幕,剖析一下這類屏幕的優缺點。

    8180871a73f3597fcdb6aa6cff370630e7995dd0.jpg

    32GB TF 卡成幾星期已經唔使一舊水,不過睇來呢個價並唔係最底,因為今星期 Funky 仔又見到有更平選擇,最低八十蚊都有,不過同快少少嘅 C10 款比只係爭 9 蚊,應該都唔使點頭痕揀邊款喇呱,不過 Funky 仔就覺得 64GB 唔使百九蚊好似更加抵,反正卡容量真係唔係覺得夠架嘛。

    查詢:展昇 2361 1295

    相關文章