更多

    自由鳥 Mobile :率先推 7 字頭號碼 包場睇《復仇者聯盟 3 》

    Mickey Chan
    Mickey Chan
    愛騎單車的宅,眼鏡娘控。 1.膽固醇跟美味是成正比的; 2.所有人都可以騙,但絕對不能騙自己; 3.賣掉的貨才是錢,不賣的收藏品不值一文; 4.踩單車,是為了吃更多美食! 5.正義的話語,不一定出自正義之人的口;

    Google Chrome 再度延長 Windows 7 支援至 2022 年

    在疫情再爆之下,不少企業都面對經營困難,雖然這個時候促使了不少企業數碼轉營,不過同時也有不少企業被迫押後更新 IT 設備,升級 Windows 就是其中之一。事實上雖然 Windows 7 在今年年初結束生命周期,但仍有不少企業在使用。 Google 日前就宣布,將 Chrome 瀏覽器對 Windows 7 的支援,由原定 2021 年 7 月 15 日結束,再推遲至 2022 年 1 月 15 日。

    Microsoft Teams 免費預覽更多個人化功能    網頁版開會開足 24 小時

    疫情第一波爆發時,多個網絡會議平台相繼推出免費使用服務。時間過去,部分服務已經回復收費,或者縮減了免費版的功能,不過 Microsoft 反而加強服務進攻市場,最近就公布將為桌面版和網頁版提供更個人化的功能,並強化手機版 Teams App 。

    M1 Mac 重裝 macOS 出事 Apple 發佈解救指南

    Apple M1 Mac 性能出眾,掃除了推出前對新機效能和兼容性的疑慮。不過新機也不是全無問題的,就例如有用戶在嘗試重裝 macOS 時就發現出現個人化錯誤而無法重裝的問題,導致新 Mac 機無法使用。 Apple 日前就發佈了一篇操作指引,講解重裝遇到問題時應該怎樣處理。

    香港人對「 7 」字真係唔知算唔算又愛又恨,唔知大家又想唔想要返個 7 字頭嘅電話號呢?今年 2 月通信辨公布將陸續推出 70-73 字頭嘅手機號碼,以應付市場對手機號碼嘅需求。咁到底啲「冧把」會落喺邊個台手上呢?自由鳥 Mobile 就公布佢哋率先推出首批 7 字頭電話號碼,有興趣抽返個的話,就可透過 Birdle Mobile App 或者去自由鳥網站登記成為用戶。

    到底會唔會攞到個「 709394 」字頭嘅「冧把」呢?

    另外,《復仇者聯盟 3 : 無限之戰》啲戲飛非常搶手,有朋友話訂飛訂到 5 月。自由鳥 Mobile 就喺 4 月 25 號包咗一場,只要係自由鳥付費用戶,喺 4 月 15 日前成功推薦一個朋友成為用戶,除咗可以攞到 $200 現金獎賞之外,重可以喺 4 月 16 號參加「搶飛活動」。贏取戲飛兩張同汽水爆谷,重包埋 3D 眼鏡,名額 70 個。

    您會感興趣的內容

    相關文章