更多

    舊換新唔駛加監 3香港推「悅換悅新 Flexi Pass」

    Martin M
    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    Pro 版植入 144Hz 屏幕領軍 全新 Mi 10T 系列正式現身

    小米今年於手機市場相當進取,而今晚就正式發布 Mi 10T 系列。同年初的小米 10 系列相比,新的 Mi 10T 系列規格一樣強勁,最強的 Mi 10T Pro 備有 108MP 主鏡之餘,更植入了 144Hz 更新率屏幕,有相當大吸引力。

    香港電訊 5G 網絡 10 月覆蓋至逾 50 個港鐵站 年底全線制霸

    早前已有網絡商表示其 5G 覆蓋提升已可於多個車站中使用。今日香港電訊就宣布其 5G 網絡於 10 月將覆蓋逾 50 個港鐵站,年底更會全面覆蓋至所有港鐵線。

    兩代摺疊屏幕手機同場    Samsung Galaxy Z Fold2 、 Galaxy Fold 比一比

    摺疊屏幕手機 Samsung Galaxy Z Fold2 今日正式開賣,這款本年矚目新機的確是用戶之間談論的焦點,究竟同上代 Galaxy Fold 比較,有什麼地方不同?筆者剛巧兩機在手,就同大家一齊睇睇兩機之間有什麼分別。
    00f69d9ea2e06f908d102b9bb2bf7a4b7c67c847.jpg
    Flexi Pass可以指定期內退部舊機比3香港再換新機,而且舊機合約更會立即解除,改簽新合約或轉用 SIM 月費計畫。

    呢個3香港於18號新推出的計畫叫「悅換悅新 Flexi Pass」,簡單來講係一個一站式換機服務。點解係一站式?因為用戶只需比少少月費買個 Flexi Pass,就可以指定期內退部舊機比3香港再換新機,而且舊機合約更會立即解除,改簽新合約或轉用 SIM 月費計畫。即係等大家唔需要「加監」同比多一次大額預繳就可以換新機,最適合上年出 iPhone 6 時又覺得容量唔夠用,想轉 iPhone 6 Plus 大機的用家。

    cbeced90f4f9da4678ffed650588754e2b9aabba.jpg
    好處係唔需要「加監」都可以換新機。

    大家唔明?舉個例應該會明白好多。新上台買 iPhone 6 及 6 Plus 的朋友,可以用月費 $28 購買 Flexi Pass,當現行合約去到第七至十五個月間,就可以行駛 Flexi Pass 作簽新合約買新機,新約可選擇原來的計畫或更高用量的計畫(不可降級),將運作完好、原有 iPhone 6 或 6 Plus 退還 3香港,再繳付機價及補回新機的預繳差價,就可以拎走新 iPhone 6 或 6 Plus 兼且不需「加監」。另外,亦可以諗諗換 iPhone 以外手機,但如果換其他 Android 手機就不可同時申請 Flexi Pass。更甚可以將舊機轉做 SIM 月費,當然新月費要高於舊月費,而預繳亦會繼續回贈於用戶帳戶內。

    7f539603bcdb147a30526c208fa344038a6aca90.jpg
    如果大家已經係3仔的iPhone 6/6 Plus用戶,可以一次過比$168,即時用Flexi Pass換新容量iPhone 6/6 Plus。

    睇落呢個服務都幾方便,但要注意「悅換悅新 Flexi Pass」暫時只係合適 iPhone 6 及 iPhone 6 Plus 的新客及特選現在客戶,至於會唔會在 Android 手機上都推行呢個計畫,3香港就話會考慮。仲有問題唔明?可致電 3 香港客戶服務熱線3166 2222,或瀏覽 www.three.com.hk 或 www.facebook.com/threeHK。

    您會感興趣的內容

    相關文章