更多

    走年青路線 HTC Desire 10 Pro 賣 $3,298 你 Buy 唔 Buy?

    Martin M
    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    Qualcomm Snapdragon 865+ 公布 ASUS ROG Phone 3 成首發

    Qualcomm 為了滿足電競手機市場需要,自上代Snapdragon 855旗艦級處理開始,就推出「Plus」版處理器,提升效能應付手機遊戲用戶追求高效能所需。今年 Qualcomm 做法一樣,推出 Snapdragon 865+ 提供予新一代電競手機使用,7月尾推出的 ROG Phone 3 更會成為首發機種。

    Samsung Galaxy Unpacked 2020 確定於 8 月 5 日舉行

    昨日同大家報導過預計推出的 Samsung Galaxy Note 20 有實機照流出,如今官方就正式官宣 Samsung Galaxy Unpacked 2020 將於 8 月 5 日舉行,如無意外的話,大家當中就可以看到 Galaxy Note 20 正式推出了。

    Samsung Galaxy Note 20 又有流出 今次有實機相

    早前 Samsung 的外國官方網站不慎流出 Samsung Galaxy Note 20 的外型設計,加上早已有規格的傳聞,令大家有個初步了解。如今更有爆料人士展示疑於 Samsung Galaxy Note 20 的實機照,看來 Samsung 已經準備好在 8 月初發布這款新旗艦。

    數數手指,HTC 今年都唔係推出過幾多部手機,似乎將焦點集中於 Vive 身上。係咪代表 HTC 唔再比力出手機?又唔係。最近他們就發布中價新軍 Desire 10 Pro,賣 $3,298,唔知對大家來講有冇吸引力?

    黑白兩款,你會揀邊款?
    黑白兩款,你會揀邊款?

    早兩日 HTC 就宣布 Desire 10 Pro 將於 12 月 6 日於各大經銷商發售,定價 $3,298。睇到呢個定價大家都估到呢部機係走中價路線,事實上 HTC 將 Desire 10 Pro 定位為高性價比手機,主攻年輕用戶,所以此機特別用上金色金屬邊框,加上霧面機身及黑白兩色,外形唔錯。

    [row][double_paragraph]

    20MP 主相機支援鐳射對焦功能,機背中央置有指紋感應器。
    20MP 主相機支援鐳射對焦功能,機背中央置有指紋感應器。

    [/double_paragraph][double_paragraph]

    金色金屬機框,配搭黑色霧面機身,又幾型。不過此機仍使用 micro USB 為連接介面。
    金色金屬機框,配搭黑色霧面機身,又幾型。不過此機仍使用 micro USB 為連接介面。

    [/double_paragraph] [/row]

    規格部份,Desire 10 Pro 選用 MTK Helio P10 八核心處理器,配備4GB RAM 加 64GB ROM,20MP 主相機支援鐳射對焦功能,而 13MP 前相機可透過併貼方式拍攝最多150度廣角自拍,加上5.5吋1,080p屏幕及指紋感應器等。值得一提係Desire 10 Pro一樣有雙卡雙待,為4G加3G設計,但就不似以往的「 2+1 」款式,而係使用混合式卡槽,而且此機未有配備 NFC 元件,連接性就似乎差少少啦。

    查詢:HTC 3077 5588

    售價:$3,298

    相關文章