更多

    香港首家「小米之家」設計圖曝光

    見證歷史的產物 eFootball PES 2021 SEASON UPDATE

    今年 eFootball PES 2021 以 SEASON UPDATE 命名,面世 25 周年以來首次沒有對遊戲操作系統作出改變,記憶當中好像是首次!特別的一隻,亦要大家記住整年在家的日子!

    4K 英超西甲殺入 Now E 用 Club Sim 睇最抵(附入手方法)

    Now E 今年為球迷加入新衝擊,將 4K 賽事帶俾大家,立即睇睇今年英超西甲有咩睇頭!

    支持 EasyMesh 標準 D-Link COVR-1100 實測

    今次測試的 D-Link COVR-1100,號稱為全球首款通過 Wi-Fi Certified EasyMesh 標準認證的型號之一。

    b5747bc5eaa41638710170ffdb0db53cab09b916.jpg

    小米今日於香港舉行記者會,宣布推出新款小米手機 4i,今次活動由「虎哥」Hugo Barra 主講,未講手機之前 Hugo Barra 在今次記者會上正式公布香港首家「小米之家」即將殺到,會上亦都展示出一張電腦渲染圖,正是香港小米之家的設計圖。

    圖中所見4個區域,其中包括門口的 Mi Community,與及 Service Zone、TV Room 及 Experience Zone,讓用戶體驗小米產品。如圖中所見設有 TV Room 的話,推斷小米電視未來亦有很大機會在香港小米之家啟業之後引入市場。「小米之家」的地點設於旺角中心地帶,面積約為 2,500 呎。目前將會有員工約 15-20 人。

    在小米之家內,將會有類似 Apple Store 中的 one on one 服務,用戶使用服務之前要先預約,另外亦會提供即場 Check 機維修,每節 90 分鐘。零售方面,香港官網內的產品將會逐步於小米之家發售,配件大部分會較為齊全;不過手機之類主要產品就會揀返啱香港市場嘅放喺鋪賣,暫時未肯定有冇電視。

    另外在小米之家內亦會舉辦課程,同埋會舉行粉絲活動。據小米之家香港店銷經理 Eugene指,小米之家同 Apple Store 最大分別是小米之家會比較入屋親民。

    43195fa18a6cf540a1775faaa0e900f7cd088983.jpg 5377d74d2a47d34cc1f68ba4a9b01ddd7d6964e5.jpg
    會上展出兩張電腦圖片,介紹本地小米之家。

    您會感興趣的內容

    相關文章