更多

    駕 GT-R 時速 280 公里拍片上傳 YouTube 被捕 或破日違駕速度紀錄 

    Mickey Chan
    Mickey Chan
    愛騎單車的宅,眼鏡娘控。 1.膽固醇跟美味是成正比的; 2.所有人都可以騙,但絕對不能騙自己; 3.賣掉的貨才是錢,不賣的收藏品不值一文; 4.踩單車,是為了吃更多美食! 5.正義的話語,不一定出自正義之人的口;

    環法單車賽延期移師網上對決!    虛擬環法單車賽尤如瑪利奧賽車

    每年的環法單車賽都是單車界注目盛事,不過今年由於新型冠狀病毒疫情影響,賽事要延至 8 月舉行。對於無法比賽一段時間的選手來說,實在「賽癮難忍」,於是就決定先在網上對決,實行舉辦虛擬環法單車賽。由於網上賽裡選手可以獲得各種強化道具,所以讓觀眾有種觀看『瑪利奧賽車』的感覺。

    悄悄推出 Metal Developer Tools for Windows    窺探 Apple 進攻遊戲領域大計

    雖然遊戲在 iPhone 和 iPad 是最大的軟件類型,不過在 Apple TV 和 Mac 機上,遊戲沒有那麼受重視。而在 Apple 公布 Mac 機以自家研發的 Apple Silicon 處理器取代 Intel CPU ,並且表明不再有 Boot Camp 來執行 Windows 遊戲之後,有些網友就認為遊戲在 Mac 機已死。不過事實上剛好相反, Apple 這一著,可能令他們成為最大遊戲平台!

    【暑假冇展睇】動漫節不敵疫情宣布延期至年底

    原定本星期三舉行的香港書展已經在今早宣布因疫情反彈而延期舉行,當時已經有人猜測緊接於 7 月 24-27 日舉行的「香港動漫電玩節暨巨匠潮流藝術玩具展」會否也因而要押後甚至取消?果不其然,大會在黃昏發出通知,正式宣告動漫節押後的消息。

    「若要人不知,唔好太低 B 」呢句話真係冇錯。日本大阪府警方日前根據一條 YouTube 影片,拘捕咗一名 35 歲無業男子,佢涉嫌喺大阪一條隧道內,駕駛一部拆除咗限速裝置嘅日產 GT-R 跑車,以時速 280 公里行駛,並將影片上傳到 YouTube 。呢個速度,同東海道新幹線希望號(時速 285 公里)有得揮!

    [ot-video][/ot-video]

    話說呢個人原來已經上傳過大約 10 條超速片上 YouTube ,佢話本來係想試下部車嘅性能,不過大家都鍾意睇佢啲片,於是佢今年 1 月 12 號又再接再厲拍超速片。

    事發嘅路係大阪第二阪奈道路一段隧道,法定時速只係 60 公里,但佢揸住部 GT-R 只係用咗 20 秒,就颷到 280 公里,好彩冇人受傷。今次拉到佢,係因為有人喺警方網站上面舉報佢。呢次可能係日本舉報違法超速而被捕嘅最高速度紀錄。

    [ot-video][/ot-video]

    相關文章