更多

    髮型師專享 Dyson Supersonic 風筒專業版

    Alan Ng
    Alan Ng
    《PCM》副總編輯 @Plug Media

    做足準備

    有日,收到一位要好 《 Signal 》 問:有個 fd 焗住裝咗出行 app 響用開嘅手機度,事後 del 咗佢有無用?當然佢個 fd 係擔心個人私隱問題啦,究竟今次又搞乜鬼呢?

    二代目大提升 Libratone Air+ 2G

    來自丹麥的品牌 Libratone,其 Track Air 系列真無線耳機也頗受歡迎,年多以來也推出過多個型號,較早前推出了新一代產品,今次索性飛走「Track」字,簡簡單單叫 Air 及 Air+ 第二代,Air 2G 系列真無線耳機用上新一代的 Qualcomm 晶片,而且更支援 IP54,還有就是全新的充電盒,在音質及功能上都有提升。今次主要測試的,是第二代之中最高階的 Air+,單看耳機外觀,似乎很難分辨出是一代還是二代,其實分別主要是耳機的用色及機面的 logo 色調而已。

    終極致敬

    2021 年眨個眼就過咗兩個月,而響農曆年假後,部分堂食限制有所放寬,首先係堂食時間就可以開放至夜晚 2200 ,而且可以四人一枱齊齊食飯,但有樣嘢諗唔通嘅,就係二人限聚令仲未解封,咁即係話四個朋友要一齊食飯,就要分兩孖人前後腳(起碼相隔 1.5m 距離)分別入去餐廳,然後就可以坐埋一枱喇,咁究竟有無違二人限聚令呢?呢鋪真係搞到編者都痴痴呆呆喇!

    Dyson 近期頗多搞作,今日就推出 Supersonic 風筒專業版,外型跟家用版一樣,但顏色就只有全銀灰色一種,且專業版有多個地方作出改良,其中包括將使用時的噪音降低、加長電線長度,另亦增強了風咀邊綠的磁力,更穩陣之餘,也可快速轉動角度。

    Supersonic 風筒專業版是專為髮型師而設,換上銀灰色機身,外型設計跟家用版一樣。
    Supersonic 風筒專業版是專為髮型師而設,換上銀灰色機身,外型設計跟家用版一樣。

    至於造型風咀也有改良至更寬更扁,務求可吹出更精準造型,而且風咀邊綠也有不燙手設計而不會導致過熱。另外,手柄底部的磁性過濾罩同樣可拆出來作清洗,專業版更附濾網清潔刷,拆出濾網後可用特製的清潔刷刷走在手柄過濾部分的殘留物,當需要清潔時,更會有兩盞白色 LED 燈閃爍作提示,頗為貼心。

    Supersonic 風筒專業版售價為 HK$3,380,有多達兩年保養,要留意是 Supersonic 專業版是為髮型師而設,所以並無零售,髮型師要致電先買到嫁。

    [row][double_paragraph]

    拆出手柄底部的磁性過濾罩後,可用最左邊特製的清潔刷刷走在手柄過濾部分的殘留物。
    拆出手柄底部的磁性過濾罩後,可用最左邊特製的清潔刷刷走在手柄過濾部分的殘留物。

    [/double_paragraph][double_paragraph]

    新設計的造型風咀更寬更扁,務求可吹出更精準造型。
    新設計的造型風咀更寬更扁,務求可吹出更精準造型。

    [/double_paragraph] [/row]

    查詢:2926 2300

    您會感興趣的內容

    相關文章