更多

    【場報】 AKG 旗艦耳筒 K872 八千八買到

    【場料】網上音響節 筍價貨多籮籮

    一年容易又中秋,不過呢一年真係唔易過,但點都好,巴頓都先祝各位中秋快樂。中秋除咗食月餅外,都可以買啲野獎勵吓自己,適逢呢個禮拜有網店搞電視及音響節,最低減至 46 折,真係唔買都要睇吓。

    【場料】《烈血焚城》 4K UHD 修復出色

    人類在每個時代都是好戰,因此每隔數年總會有出色的戰爭電影去反映戰爭對世界及人類的影響。而 80 年代尾史丹利寇比力克的《烈血焚城》就講明訓練士兵的心智絕對服從權力,才是戰爭中勝利的關鍵。近月電影公司推出了這套經典戰爭片的 4K UHD 版本,絕對係重溫此作品的最好機會。

    【場料】 想搵純淨 CD 機? Y 仔 CD-N301 兩千有找

    當宇宙盤都愈出愈少嘅時候, CD 機的價值亦愈見渺小。好在仍然有少數日本音響廠牌堅持, 上星期去尖咀家庭音響部尋下寶,見到 Y 仔有部 CD-N301 做緊減價。

    若論監聽級的封閉式耳筒王者, AKG 一年多前推出的 K872 可謂當之無愧,它繼承了 2014 年發售的 K812 新技術與音質,採用 53mm 動態驅動單體,磁密度達 1.5 Tesla ,配合複合材質振膜有效提高減震性能,抑制了動圈耳機常見的盆分裂失真,擴闊了頻率響應。自一推出市場都受到不少好評,可惜開賣時定價一萬二千多元又實在令不少人卻步。不過,近期這款旗艦耳筒的價格終於下調,不少店舖都減至一萬蚊以下,即九千多元就買到,而旺角友誠大廈十樓華仁影音就做個好意頭價 $8,800 ,想入手嘅朋友可以考慮啦。

    售價: HK$8,800
    查詢:華仁影音( 2787 7992 )

    您會感興趣的內容

    相關文章