更多

    Apple Car 加快腳步有望 2019 年推出

    見證歷史的產物 eFootball PES 2021 SEASON UPDATE

    今年 eFootball PES 2021 以 SEASON UPDATE 命名,面世 25 周年以來首次沒有對遊戲操作系統作出改變,記憶當中好像是首次!特別的一隻,亦要大家記住整年在家的日子!

    4K 英超西甲殺入 Now E 用 Club Sim 睇最抵(附入手方法)

    Now E 今年為球迷加入新衝擊,將 4K 賽事帶俾大家,立即睇睇今年英超西甲有咩睇頭!

    支持 EasyMesh 標準 D-Link COVR-1100 實測

    今次測試的 D-Link COVR-1100,號稱為全球首款通過 Wi-Fi Certified EasyMesh 標準認證的型號之一。
    a541823138c309666545c813a5993db829cc91d6.png
    圖為 BMW i3。

    Apple 研發自家製汽車 Apple Car 都已經唔係咩秘密,之前已經有消息講 Apple Car 想以 BMW i3 為藍本展開籌備工作,並在汽車界聘請多名員工加入 Apple,而外地傳媒今日又傳出消息, Apple Car 將在此計畫上加快腳步,目標希望可以在 2019 年對外發表。

    早於兩個月之前 Tim Cook 同幾名 Apple 高層去到德國萊比鍚參觀寶馬的 i3 生產線,當時已經引起外界指 Apple Car 將會以 BMW i3 為藍本的消息。今日 Wall Street Journal 指,Apple 近期從 Ford、General Motors、Tesla、Volkswagen 等多家大型汽車生產商招兵買馬,並且建立 600 人的團體,加速該項代號 Titan 的 Apple Car 計畫。

    報導亦指 Apple 已經向加州地區當局掌握更多資訊,相信舉動亦愈來愈「明顯」;消息又指 2019 年的目標只是發表,而並非付運的日子;同時 Apple Car 將不會一開始便推出無人駕駛車,不過將來的事也說不定,大家還是拭目以待吧。

    來源:The Wall Street Journal

    您會感興趣的內容

    相關文章