更多

    Apple Watch Edition 意外損壞收費貴過達萬元

    見證歷史的產物 eFootball PES 2021 SEASON UPDATE

    今年 eFootball PES 2021 以 SEASON UPDATE 命名,面世 25 周年以來首次沒有對遊戲操作系統作出改變,記憶當中好像是首次!特別的一隻,亦要大家記住整年在家的日子!

    4K 英超西甲殺入 Now E 用 Club Sim 睇最抵(附入手方法)

    Now E 今年為球迷加入新衝擊,將 4K 賽事帶俾大家,立即睇睇今年英超西甲有咩睇頭!

    支持 EasyMesh 標準 D-Link COVR-1100 實測

    今次測試的 D-Link COVR-1100,號稱為全球首款通過 Wi-Fi Certified EasyMesh 標準認證的型號之一。

    b92783264f4176f2c23e8a15c48da6600709aaa9.jpg

    Apple Watch 開賣,有興趣嘅朋友可能都係度忙緊「撳表」,不過如果係係「用家」,擔心隻表有咩損傷可能都希望可能其他 Apple 產品咁買個保養,你可能要留意,今次AppleCare+ 收費會按每款系列手表而有所調整,最貴的 Apple Watch Edition 保養費要動輒高達萬元。

    從官方網站所見,每個系列的 Apple Watch 都有各自的 AppleCare+定價,最入門 Apple Watch Sport 的 AppleCare+ 價錢一律為 HK$388,Apple Watch 的 AppleCare+ 則為 HK$548,不過由於 Apple Watch Edition 的起跳售價由 $70,000 港元起,所以 AppleCare+ 的收費亦隨之而增加,整個系列的保養收費為 HK$11,800。

    選購 Apple Watch 時,大家就可以一併購買 AppleCare+,其實每隻 Apple Watch 均隨附一年硬件維修的有限保障以及長達 90 日的免費支援服務。不過 AppleCare+ 保養計畫,會將保障期延長至你原先購買 Apple Watch 的日期起計的兩年,並能享有多達兩次意外損壞的保障服務,每次收取 HK$618 服務費。不過要留意,呢個價都只係適用於Apple Watch Sport同Apple Watch 用家, Watch Edition用家如果有意外損壞,個價係收 HK$7,800,不過會保多一年,即係由原先購買 Apple Watch 的日期起計的三年。

    您會感興趣的內容

    相關文章