更多

    Facebook 冧機 Telegram 多 300 萬新用戶

    Mickey Chan
    Mickey Chan
    愛騎單車的宅,眼鏡娘控。 1.膽固醇跟美味是成正比的; 2.所有人都可以騙,但絕對不能騙自己; 3.賣掉的貨才是錢,不賣的收藏品不值一文; 4.踩單車,是為了吃更多美食! 5.正義的話語,不一定出自正義之人的口;

    【iOS14 升級精讀】如何限制程式只可取用部分相片?

    手機程式要在相簿存取相片,都需要向用戶取得權限。過去用戶只可以選擇不允許,或者完全允許用戶取用所有相簿的所有相片。不過由 iOS 14 開始,大家就可以只批准程式取用部分相片,減少程式任意取用相簿相片的風險。

    咁大部 Router !?為年尾 PS5 、 Xbox Series X|S 新機入伙做好準備

    PS5 上星期一開訂就被掃清光, Xbox Series X|S 亦都會在明天開始接受預訂,相信大家年底就要迎接新機入伙。不過大家在買 4K 120Hz 電視、 Wi-Fi 6 Router 、 HDMI 2.1 靚線之餘,也不要忘記要訂埋機櫃,因為這兩部遊戲機的體積,可能超乎你想像。一位日本時裝品牌設計師就畫了幾張立體圖,讓大家為申請「入境簽證」提早打算。

    【iOS14 升級精讀】備忘錄快速設定字體格式

    iOS 備忘錄的字體設定,讓用戶可以設定內容的標題、列表方式等,令備忘錄內容結構更清晰。過去要進入另一個介面來設定,現在只要長按鍵盤上的「 Aa 」按鈕,就會彈出一個簡易格式清單,即時就可以設定所在那行的格式,加快筆記速度。

    Facebook 今日冧機,連帶 Instagram 、 Facebook Messenger 和 WhatsApp 都受影響。正所謂此消彼長,對家 Telegram CEO Pavel Durov 晏晝就喺自己 Telegram Channel 貼文,話過去 24 小時 Telegram 多咗 300 萬用戶註冊,仲話佢哋擁有真正嘅私隱同無限容量。

    02

    咁又唔怪得 Durov 咁口響,因為 Telegram 呢個免費即時通信軟件到而家都唔係靠廣告生存,而且由 2013 年開始就已經引入點對點加密傳輸。你又有冇因為 Facebook 冧機,攞返個 Telegram 出嚟用?

    您會感興趣的內容

    相關文章