更多

    Instagram 更新 不再局限於正方形相

    【體育數碼化】㰖總推HKSevens App 促球迷互動

    今年「香港國際七人㰖球賽」準備開鑼,香港㰖球總會推出首個手機應手程式「HKSevens」,讓一眾球迷實時獲得活動的資訊,包括賽程表、小組賽果和球隊資訊等。

    香港寬頻推 $148 寬頻+任睇 TVB 組合

    今日香港寬頻夥拍無綫電視開聯合發布會,正式公布聯合光纖寬頻+OTT頻道組合內容。

    【iOS限定】女版主同你玩 Facebook 直播

    Facebook 推出 Facebook Mentions 逾半年,讓用戶在 Facebook 直播,更可以與粉絲互動,可惜受惠者只限世界各地名人,作為普通人得個恨字。近日,Facebook 將神一般的直播功能給予一眾 iPhone 用戶,自認追貼潮流的你又玩過未呢?

    5513abd3e8997d7578f2cf63b568014eecb4d0fc.png

    相信 Instagram 呢個 App 無人不識,朋友仔一張張正方形嘅相排滿任你睇,連 Apple 都突登為大熱嘅 Instagram 而增設正方形的相就知呢個 App 不可忽視。

    但用開嘅都知相一定要正方形,有時想 up 張長方形嘅相要用其他 App 執成正方形先可以再用 ig 分享俾 friend 睇,係咪覺得好唔方便呢?

    68e6472297e606bdba7d57689436c0c55d545fc0.png 3d0d3ebeb56fa7899416ca5dddab659ad61b89bc.png
    左圖為正方形相,右圖長方形相,只要按一按張相的左下角粒掣,就唔洗再預先用其他 App 整到張相變正方形先 up。

    Instagram 今日繼可以 upload 片之外的另一重大更新,就係可以將打橫或者打直嘅相同影片直接 up 上 ig,是咪方便好多呢?只要上 Play Store 或者 App Store 更新即可,喺㨂完相嘅左下角有個掣,按一下就解除正方形嘅束縛,可以無拘無束鐘意 up 咩形都得。

    講到呢度,我好似未有你 ig 喎,快啲 follow(pc_market)留意住我地嘅最新動向啦!

    來源:9to5Google

    您會感興趣的內容

    相關文章