更多

    LG G5 又爆多啲     今次有埋官方保護套

    Martin M
    Martin M
    認為流動影響生活,生活也因為流動因而豐富。

    Qualcomm Snapdragon 865+ 公布 ASUS ROG Phone 3 成首發

    Qualcomm 為了滿足電競手機市場需要,自上代Snapdragon 855旗艦級處理開始,就推出「Plus」版處理器,提升效能應付手機遊戲用戶追求高效能所需。今年 Qualcomm 做法一樣,推出 Snapdragon 865+ 提供予新一代電競手機使用,7月尾推出的 ROG Phone 3 更會成為首發機種。

    Samsung Galaxy Unpacked 2020 確定於 8 月 5 日舉行

    昨日同大家報導過預計推出的 Samsung Galaxy Note 20 有實機照流出,如今官方就正式官宣 Samsung Galaxy Unpacked 2020 將於 8 月 5 日舉行,如無意外的話,大家當中就可以看到 Galaxy Note 20 正式推出了。

    Samsung Galaxy Note 20 又有流出 今次有實機相

    早前 Samsung 的外國官方網站不慎流出 Samsung Galaxy Note 20 的外型設計,加上早已有規格的傳聞,令大家有個初步了解。如今更有爆料人士展示疑於 Samsung Galaxy Note 20 的實機照,看來 Samsung 已經準備好在 8 月初發布這款新旗艦。
    b04aa489f2d21a916f58ff361888fea9184a1c49.jpg

    過多兩個星期就係 MWC 2016 ,兩大韓廠 Samsung 同 LG 都會在展期中發表新旗艦機,而其中之一 LG G5 ,近日又有新料爆,仲係來自官方渠道。

    eff17ce531413d4a0da0617f95c038c5fcee0c19.jpg d6c123b279265630e4bfcd51bb4931d97bcf5cde.png
    呢個 Quick cover 保護套用上特別的膠片與金屬質感設計,從而給人高階的印象。 G5 會有「Always On」屏幕,用戶不需亮起整個屏幕也可觀看資訊,達到省電效果。

    今回 LG 韓國就在官網公布新款的 Quick cover 保護套,當然係比 G5 用啦!個保護套睇落普普通通,但從圖片就知支援觸控操作,當有來電時會在視窗顯示聯絡人及號碼,而用戶就可以在保護套上接聽或拒接來電。仲有, LG 指呢個 Quick cover 保護套用上特別的膠片與金屬質感設計,從而給人高階的印象。唔知考慮會入手 G5 的朋友,會唔會都買埋呢個專用保護套呢?另外, LG 於 LG Mobile Twitter 帳號上發布了一條動畫,表示 G5 會有 「Always On」 屏幕,相信係當有訊息或更新時,部分屏幕會以黑白形式亮起提示,令用戶不需亮起整個屏幕觀看資訊,達到省電效果。

    相關文章