更多

    LINE FRIENDS 搞露營活動 與熊大親親大自然

    Alan Ng
    Alan Ng
    《PCM》副總編輯 @Plug Media

    社交回流

    早幾日講開社交大遷徙,響度想講多少少。近期《 MeWe 》平台確係熱鬧咗,而且短短幾日內就有過百個友好「 wants to be friends! 」,出 post 同睇 post 都要兼顧埋,仲有《 Signal 》喎,雖然有好多都係由《 WhatsApp 》遷徙過去,但都有啲新加嘅好友,連埋其他 groups,每日都真係要用多啲時間去處理,搞到分身不暇。

    社交大遷徙

    嗰邊有人移民,響呢邊嘅都唔少人搞緊大遷徙,不過係社交大遷徒啫,因為私穩問題,呢排 FB 同 WhatsApp 搞到好多人話要「移民」,原因就唔多講喇,只係一時間響 FB 見到好多 MeWe 嘅 QR Code,同埋叫人響 Signal 互加嘅 post,就知道大家對 FB 嘅依賴程度去到邊啦!

    Sennheiser IE 300 升級自家單元音色更細緻

    於 CES 舉行期間,Sennheiser 也有新的 IE 300 入耳式耳機曝光,想不到只是相隔一星期,IE 300 便有試作機到港,耳機本體極為輕巧,而且外殻設計低調得來帶點不一樣,最重要是 IE 300 內置了 Sennheiser 自家製的升級版單元,帶來極致平衡的音色。 IE 300 的外殻承襲自 IE 40 Pro,但本體再長一點,看似純啞黑的外殻,原來滲著金、銀、藍色閃粉般的微粒,近看就如滿佈星塵的天空一樣,將...

    4 月 17 日是 LINE FRIENDS 的 Cony 生日的大日子,就在這個大日子,LINE FRIENDS 宣布踩入 camping 界,舉辦全球首個以 LINE FRIENDS 朋友仔為主題的兩日一夜《LINE FRIENDS GO WILD CAMPING 2019 工銀亞洲全力支持》露營活動,讓一眾 LINE FRIENDS 粉絲們齊齊親親大自然。

    今次活動分露營(1至2人營)、宿營(3至4人營)及日營,並有 LINE FRIENDS 主題創意工作坊,而成功報名參加兩日一夜的營友,可獲豐富的 LINE FRIENDS 活動限定宿營裝備及紀念品,活動將於 5 月 18 – 19 日兩日舉行,營地是位於上水的東華三院馬草壟營地,想同 LINE FRIENDS 一齊露營的朋友,公開報名由 4 月 25 日至 5 月 2 日,可於 官方指定網址 作網上報名,數量有限,滿額即止;至於未能留宿的粉絲則可參加 LINE FRIENDS GO WILD CAMPING 體驗日營,同樣可獲日營專屬裝備及紀念品,並能一試日營的樂趣。

    成功報名參加兩日一夜的營友可獲限定裝備,其中這個大帳幕就是最重點。
    成功報名參加兩日一夜的營友可獲限定裝備,其中這個大帳幕就是最重點。

    另外視乎參加露營或宿營,會有不同的限定裝備及紀念品。
    另外視乎參加露營或宿營,會有不同的限定裝備及紀念品。

    活動內更設主題創意工作坊,營友可以代用券報名參加。
    活動內更設主題創意工作坊,營友可以代用券報名參加。

    您會感興趣的內容

    相關文章