更多

    OS X 今日迎來 El Capitan 更新

    見證歷史的產物 eFootball PES 2021 SEASON UPDATE

    今年 eFootball PES 2021 以 SEASON UPDATE 命名,面世 25 周年以來首次沒有對遊戲操作系統作出改變,記憶當中好像是首次!特別的一隻,亦要大家記住整年在家的日子!

    4K 英超西甲殺入 Now E 用 Club Sim 睇最抵(附入手方法)

    Now E 今年為球迷加入新衝擊,將 4K 賽事帶俾大家,立即睇睇今年英超西甲有咩睇頭!

    支持 EasyMesh 標準 D-Link COVR-1100 實測

    今次測試的 D-Link COVR-1100,號稱為全球首款通過 Wi-Fi Certified EasyMesh 標準認證的型號之一。

    0c64c279ab7a9b66dcc326030a8a9ca1115fa647.jpg

    El Capitan 六月時正式對外公布,轉頭就已經 3 個月,大家都終於等到呢款最新 OS X 系統推出正式版,最新 OS X El Capitan 操作系統預計將於今晚凌晨時段公開下載。

    雖然暫時未有得下載,不過如果大家用緊 OS X,可能都希望藉機會升級至最新版本,享受新功能。只要閣下使用的 OS X 系統是 Mountain Lion 或以後的系統,就可以透過今次免費升級,用戶亦都毋需升級到最近的 Yosemite 系統才可以使用。

    至於硬件支援方面,舊有用戶裝置如下:
    MacBook(13″ Aluminum, Late 2008、13″, Early 2009 或以後、12″, Early 2015)
    MacBook Pro(13″, Mid-2009 或以後、15″, Mid/Late 2007 或以後、17″, Late 2007 或以後)MacBook Air(Late 2008 或以後)
    Mac Mini(Early 2009 或以後)
    Mac Pro (Early 2008 或以後)
    iMac(Mid-2007 或以後)

    不過,雖然舊裝置可以升級至新版本,但部分最近已有的功能例如 Airdrop 或 Handoff 功能則需要在 2012 年或以後的裝置才可以支援得到。

    您會感興趣的內容

    相關文章