更多

    Pentax官方證實 全片幅2016春季降臨

    美國法院叫停商務部WeChat 禁令

    針對商務部對 WeChat 禁令,有用戶向加州三藩市的裁判法院入稟,而法院裁判法官頒令,阻止商務部禁令生效。

    【場料】 日本 TMD 金屬接點清潔擴張劑 靚價益用家

    喺香港地玩音響其中一個煩惱就係天氣潮濕,大家都知道潮濕對音響硬件會帶來好多唔同的問題,其中一個就係氧化,尤其對於外露的接點,磨損及污垢再連同氧化會影響訊號傳送直接劣化音質,所以多年以來大家都想盡方法阻止令接點保持良好狀態,而日本 Andante Largo 特別研發嘅 TMD 金屬接點清潔擴張劑幫到手。

    【場料】 iQoo 5 Pro 賽道版 開價 $6,298

    搭載 120W 快速閃充的 iQoo 5 Pro ,近日水貨市場再出現多一個新版本,這個就是 iQoo 5 Pro 賽道特別版,現時 12GB RAM+256GB ROM 版叫價 $6,298 ! iQoo 5 Pro 賽道版與 BMW 合作推出,包裝盒上印有 「 M Sport 」 的字樣,機背就改用黑碳纖設計。此外,跟機還有一個「 M Sport 」 的字樣的保護殼及 120W 快速充電器。

    c0a8597cce0ed7499ca0a67016424b49750edeed.png

    上星期五(18日),Ricoh Pentax忽然推出咗一個網站專頁,黑蚊蚊的背景,若隱若現的機身正面,有個好Old School的尖尖軍艦頂,而今日上去睇,就係Show機身右邊手柄位,都有啲似K-3 II,不過感覺機身會再大少少厚實少少。其他資訊就冇提供,只係得行字「2016 Spring Debut」(2016年春天登場)。

    a4ab044adca74614e5a0d469c9bbd3915f707ace.png

    其實Pentax出FF大大話話都吹咗10年啦,途中出現幾次Mold Up機展示,然後忽然走咗去出中片幅645,其實都係殺出一條血路。直到今年年初的CP+展覽會,先至話有部參考展出的機睇吓,雖然話希望今年年內推出,不過今次只係推遲到16年春季,都算唔係大跳票啦(當然真係出到的話)。

    今次個專頁乜都冇講,但一般坊間傳聞大約都係3,600萬FF CMOS(冇Low Pass Filter),3.2吋芒,雙SDXC插槽等等,事實會係點?等多半年就開估。

    Ricoh Pentax FF網頁:http://www.pentax.com/en/pentaxff/

    您會感興趣的內容

    相關文章