更多

    【場報】Pioneer XDP-02U 平五舊仲送耳機

    美版《星光伴我心》 4K UHD 值得珍藏

    疫情第四波反反覆覆,好多行業都受影響,其中電影業亦是重災區,戲院唔開得,包括巴頓在內的影迷只能屈喺屋企睇電視,效果點可能同戲院比?好在近月仲有啲經典名作推出 4K 版本解一解悶,其中 1988 年的意大利電影《星光伴我心》剛推出美版 4K UHD 。

    【場料】 Y 仔 Soundbar 連無線後置喇叭套裝 平一千

    本來玩 Soundbar 就係希望用最簡單嘅設置達到多聲道效果,不過受制於 Soundbar 本身採用的單元數量、反射效果,以及家居環境的限制,後置聲道的表現確實會有所不足,若然可以為 Soundbar 加入後置喇叭就更為圓滿。

    《哈比人》三部曲 4K UHD 脫胎換骨

    之前試咗《魔戒》三部曲4K UHD,擺低咗《哈比人》三部曲無時間睇埋,早排終於有時間開埋出嚟煲,雖然故事及劇情,《哈比人》三部曲確實遜於《魔戒》三部曲,不過由於兩者電影製作相差十年,不論技術上或表現手法都更為成熟,而且修復成4K版後,《哈比人》三部曲的畫面及音效確實較為出色。

    成日都聽人講早買早享受,遲買平幾舊!今次就輪到 Pioneer XDP-02U 手提 DAP ,部機用咗兩粒 ESS SABRE ES9018C2M 解碼晶片、兩粒 SABRE 9601K 耳擴晶片,對應最高 32bit/192kHz WAV 、 FLAC 及 ALAC ,並支援 5.6MHz DSD 原生解碼,機身仲有 3.5mm 非平衡和 2.5mm 平衡耳機插頭,原價 $2,480 ,旺角友誠商業大廈 8 樓英京影音做緊減價, $1,980 就買到仲送價值 $599 的 Pionner SE-CH5BL 耳機,咁樣夾埋就慳咗超過成千銀,耳機送完即止,有買趁手。

    Pionner SE-CH5BL 耳機
    Pionner SE-CH5BL 耳機

    售價: HK$1,980 (送 Pionner SE-CH5BL 耳機)
    查詢:英京影音 (2391 5331)

    您會感興趣的內容

    相關文章