更多

    【場報】究極!11 機合體主機登場

    與港人共渡三十六載 UA 不敵疫情今清盤

    伴隨香港人成長的 UA 院線,今於網上及旗下院線貼出公告宣佈結業。結束三十六年光影時刻,正式公佈成為港人回憶。

    【#1437 PCM】提升戰力必備!!信仰電競裝備全員召集

    今期《PCM》就從ASUS ROG、Logitech、Corsair及Razer四大廠商的產品中,選出耳機、鍵盤及滑鼠三項產品,組合出多套「信仰電競裝備」作為推薦,相信當中一定有你的心頭好,建成你心目中的完美組合。

    【#1437 Biz.IT】眾安銀行用體驗為先 靠 IT 團隊走多一步

    地八間虛擬銀行之一的眾安銀行(ZA Bank),為加強競爭力,強調與眾不同的體驗。其首席技術官田丹指出,這些體驗見在銀行產品之中,憑著較同業走多一步的理念,在所見的成果背後其實是經工程師花盡多時的努力而成。

    76ceafa2b882f8f9af85d3a936e18897b6054c27.JPG

    師傅行過信和,發現到呢部驚天地泣鬼神嘅遊戲機,究竟有幾咁巴閉?等師傅為你娓娓道來。

    呢部叫 Retro Freak 機就勁喇,來自日本專出金手指嘅 Cyber Gadget,部機真係名乎其實嘅 11 機合體,因為佢一部機就可以讀到對應紅白機、灰機、超任、Mega Drive、Genesis、PC Engine、TurboGrafx-16、PC Engine Super Grafx、Game Boy、Game Boy Color 以及Game Boy Advance 嘅遊戲帶、遊戲卡,部機仲有 HDMI 輸出及畫面優化功能,駁而家常見嘅平面電視都冇問題。

    手掣方面,跟機有一個原廠有線手掣,基本上已經可以對應晒 11 部主機。機上有 USB 頭方便你自己外接其他手掣,PS3、PS4、Xbox 手掣等都可以。如果你本身有呢埋舊機嘅手掣,只要變換對應嘅 Adaptor 亦可以用得返,設計真係好鬼死窩心!

    Retro Freak 同時亦係一部擁有金手指功能,要無限 Save 無限 Cont 改到識飛都冇問題,但咁樣打機邊好玩架? 

    6b775f51a621e59188b664bb726fe290f36267a2.JPG右手邊就係俾你插唔同平台專用手掣嘅 Adaptor 喇!

    查詢:電氣良品(2359 7998)

     

    您會感興趣的內容

    相關文章