更多

    【很想要吧2】德國 KFC 餐盤紙變藍牙鍵盤

    Lawrence
    Lawrence
    《PCM》編輯總監, 見證電腦由Mono 到3D,9.6Kbps 撥號到 LTE 無線上網年代,DIY、攝影、影音、手機樣樣啱玩。

    虛擬展覽會的啟示 IFA 2020 後記

    剛剛 9月初 IFA 2020 就設計了一個同時有實體和虛擬的展覽會,筆者過去幾年都有去德國參加 IFA 採訪,今年作為網上展覽的參與傳媒,可以用傳媒的角度看看這種展覽模式是否會變成常態。

    PS5 今晚開價!傳將會低於 Xbox Series X

    繼 Apple 發表會後,還有不足 24 小時就到 PS5 網上發表會,業界都估計 Sony 會公佈 PS5 的價錢和開賣日期。據 Bloomberg 報導,PS5 開價將會低於 Xbox Series 早前公佈的定價。

    真環保! iPhone SE Plus 保護貼照用 iPhone 8 Plus 剪裁

    今晚有不少人等新的 Apple 產品發表,會不會有iPhone 12 份仍不知道,不過另一邊廂 iPhone SE Plus 可能會提前曝光。Amazon 上有供應商就放出聲稱是 iPhone SE Plus 的屏幕保護貼,但尺吋和剪裁都是跟 iPhone 8 Plus 一樣。

    食快餐,大家有無留意餐盤那張墊盤紙?如果你有機會去德國唔食豬手要去食 KFC 的話,就要記住食完唔好掉左張墊盤紙,因為隨時會掉左個藍牙鍵盤當垃圾。

    382cdd550bbbcd4e77bf1ac48869b12b4bdd8689.png

     

    德國 KFC 最近做了一個好有趣的宣傳活動,推出一張名為 「Tray Typer」的藍牙無線鍵盤盤墊,厚度只有如一張紙般薄,但已經內置了電池和藍牙模組。在餐廳中只要和手機配對,就可以在不用接觸手機屏幕的情況下,一邊食雞,一邊跟朋友 Whatsapp 或者上 Facebook,係咪睇到都想食呢?

    可惜呢個活動只係推出了一個星期,不少人都將鍵盤取走拿回家用,正如宣傳片的口號「Finger Typing Good」一樣,以後打字就想食雞,宣傳 100% 成功製造話題。

    唔知香港有無呢個機會呢?

     

    您會感興趣的內容

    相關文章