更多

    【PCM#1137】爆Plan鎖速無有怕 手機上網流量節約優化術

    見證歷史的產物 eFootball PES 2021 SEASON UPDATE

    今年 eFootball PES 2021 以 SEASON UPDATE 命名,面世 25 周年以來首次沒有對遊戲操作系統作出改變,記憶當中好像是首次!特別的一隻,亦要大家記住整年在家的日子!

    4K 英超西甲殺入 Now E 用 Club Sim 睇最抵(附入手方法)

    Now E 今年為球迷加入新衝擊,將 4K 賽事帶俾大家,立即睇睇今年英超西甲有咩睇頭!

    支持 EasyMesh 標準 D-Link COVR-1100 實測

    今次測試的 D-Link COVR-1100,號稱為全球首款通過 Wi-Fi Certified EasyMesh 標準認證的型號之一。

    近期有流動電訊商引入新的數據限速新條件,用戶只要超過指定的數據用量,其限定的上網速度會被調低至不低於128kbps,差不多就是GPRS的速度,對於極速上網已成習慣的香港用戶來說,實在難以忍受。若想避免陷入龜速網絡,用戶就要留意數據使用情況,避免流量遭到浪費,觸發數據限速問題。今期《PCM》就介紹多個流量控制方案,並且優化手機及軟件設定,讓各位安心使用數據上網。

    您會感興趣的內容

    相關文章